News

Urmărire pe străzile Buzăului. În sprijinul suspectului a venit un cetățean care și-a aruncat bicicleta în mașina de poliție

Viața bate filmul: Un bărbat a lovit intenționat cu bicicleta mașina Poliției în timpul unei intervenții pe străzile din Buzău.
01.08.2023 | 18:03
Urmarire pe strazile Buzaului In sprijinul suspectului a venit un cetatean care sia aruncat bicicleta in masina de politie
Biciclistul lovește intenționat autospeciala Poliției din Buzău în timpul căutărilor pentru un șofer cu numere de înmatriculare false. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Astăzi, în jurul orei 14.00, un incident neobișnuit a avut loc în municipiul Buzău, în timpul unei intervenții desfășurate de polițiști pentru identificarea unui șofer suspectat că ar fi avut montate plăcuțe de înmatriculare false. Mașina Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău a fost ținta unei acțiuni aparent deliberate din partea unui biciclist care s-a aflat în trafic în acel moment.

Mașina Poliției, atacată de un biciclist

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Mari Vrapciu, polițiștii au sesizat un autovehicul cu plăcuțe de înmatriculare suspecte și au efectuat semne pentru oprire, însă șoferul a refuzat să coopereze și a fugit din zonă. Mașina a fost ulterior găsită abandonată pe o stradă din Buzău, iar polițiștii au continuat căutările pentru identificarea șoferului și clarificarea situației juridice a vehiculului.

ADVERTISEMENT

“Astăzi în jurul orei 14.00, în timpul exercitării sarcinilor de serviciu, un echipaj de Poliție a pornit în urmărirea unui autoturism întrucât exista bănuiala că mașina nu este înmatriculată, având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false iar șoferul nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști.

Autoturismul a fost descoperit pe o stradă din municipiul Buzău, abandonat iar polițiștii au continuat verificările în vederea identificării şi depistării bărbatului care se afla la volan dar şi pentru clarificarea situației juridice a mașinii conduse”, a explicat Ane-Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

ADVERTISEMENT

În timp ce polițiștii se aflau în căutarea șoferului, sursele au indicat că un bărbat a lovit cu intenție o autospecială de Poliție cu bicicleta pe care o conducea, aparent cu scopul de a îngreuna activitățile de investigație. Cu toate acestea, pagubele produse au fost minore.

Un biciclist din Buzău, suspect de ultraj

La locul incidentului au fost trimise echipaje suplimentare pentru a asigura desfășurarea cu operativitate a investigațiilor și menținerea ordinii publice. Totodată, Parchetul a fost informat despre situație și urmează să analizeze dacă faptele comise de către biciclist îndeplinesc elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj, pentru a fi dispuse măsuri legale conform competențelor.Ancheta continuă, iar autoritățile depun eforturi pentru identificarea șoferului responsabil și luarea măsurilor legale adecvate în legătură cu incidentul.

ADVERTISEMENT

“Pe timpul investigaţiilor, autospeciala Poliţiei staţionată la faţa locului a fost lovită de o persoană, un biciclist aflat în trafic, avariile produse fiind minore.

Poliţiştii continuă investigaţiile iar la faţa locului au fost direcţionate echipaje suplimentare pentru desfăşurarea cu operativitate a activităţilor specifice şi pentru menţinerea ordinii publice.

ADVERTISEMENT

Totodată a fost informat şi Parchetul care urmează să analizeze dacă sunt întrunite elementele constituite ale infracţiunii de ultraj pentru a fi dispuse măsurile legale conform competenţelor”, a precizat Ane-Mari Vrapciu.

 

ADVERTISEMENT