News

Accident feroviar la Roșiori. Un ceferist aflat într-un utilaj a murit

Sfârșit tragic pentru un angajat al CFR. Bărbatul a murit după ce utilajul feroviar în care se afla a deraiat pe calea ferată.
01.08.2023 | 11:21
Accident feroviar la Rosiori Un ceferist aflat intrun utilaj a murit
Accident feroviar la Roșiori. Colaj Fanatik/ sursa foto: Club Feroviar/ captura Digi 24
ADVERTISEMENT

Accident feroviar la Roșiorii de Vede, în județul Teleorman, acolo un utilaj feroviar a deraiat pe calea ferată. Incidentul grav avut loc la ieșirea din localitate spre Drăgăneşti de Vede.

Accident feroviar la Roșiori. Un angajat CFR și-a pierdut viața

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman, o persoană a fost grav rănită, fiind găsită în stop cardio-respirator. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, victima a murit.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au ajuns la fața locului cu mai multe echipaje de intervenție. „O victimă inconştientă, în stop cardio-respirator, se intervine cu două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere, un SMURD şi două echipaje medicale SAJ, dintre care unul cu medic”, a transmis ISU Teleorman.

Reprezentanții echipajului SMURD au încercat să îl resusciteze pe bărbat, însă el nu a putut fi salvat. Angajatul CFR care a murit avea 56 de ani. Nu se cunosc informații cu privire la starea de sănătate a celuilalt bărbat care se afla în utilaj. De asemenea, deocamdată nu se știe în ce circumstanțe s-a produs incidentul.

ADVERTISEMENT

Traficul feroviar se desfășoară pe un fir de circulaţie

În urma evenimentului, compania CFR a transmis un comunicat de presă în care a precizat că în utilaj se aflau două persoane la momentul producerii incidentului. Este vorba despre mecanicul şi ajutorul de mecanic.

„Utilaj feroviar răsturnat la ieşire din Roşiorii de Vede! Este vorba despre un utilaj feroviar, care se deplasa pe relaţia Roşiori Nord – Atârnaţi, pentru lucrări feroviare programate în staţia Atârnaţi.

ADVERTISEMENT

Traficul feroviar de călători se va desfăşura pe un fir de circulaţie, până la finalizarea intervenţiilor din zona accidentului”, a transmis compania CFR, în urma accidentului feroviar.

Vă remintim că în luna martie un alt accident feroviar de amploare a avut loc Roșiorii de Vede, în județul Teleorman. Un tren de călători s-a izbit de un tren de marfă al DB Cargo România.

ADVERTISEMENT

În urma coliziunii, două vagoane ale marfarului, care transporta autoturisme de la Ford Craiova, s-au răsturnat. Se pare că mecanicul de locomotivă ar fi trecut pe roșu, lovind din spate trenul de marfă.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: