Sport

Următoarea destinație a lui Osimhen, golgheterul lui Napoli. MLS sau Arabia Saudită?

Victor Osimhen și-a decis următoarea destinație după plecarea de la Napoli. Nigerianul a ales între MLS și Arabia Saudită.
28.10.2023 | 12:16
Urmatoarea destinatie a lui Osimhen golgheterul lui Napoli MLS sau Arabia Saudita
Victor Osimhen și-a decis următoarea destinație după plecarea de la Napoli. Nigerianul a ales între MLS și Arabia Saudită. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

MLS și Saudi Pro League sunt printre cele mai populare ligi din afara Europei. Cele două competiții cresc de la an la an și încearcă să aducă cele mai mari nume din fotbalul internațional. Astfel, Lionel Messi a ales America, iar Cristiano Ronaldo a mers pe banii din Arabia Saudită. Victor Osimhen a discutat despre cele două ligi, iar atacantul de la Napoli și-a ales următoarea destinație.

Următoarea destinație a atacantului de la Napoli

Victor Osimhen a fost curtat în această vară de Al-Hilal, cea mai bine cotată formație din Arabia Saudită, dar și din Asia. Arabii i-au oferit o sumă impresionantă de bani starului din Serie A, însă Napoli și jucătorul de 24 de ani nu au acceptat sub nicio formă propunerea din Golf.

ADVERTISEMENT

În schimb, Nigerianul urmează să își prelungească înțelegerea cu Napoli și susține că se simte foarte bine în Italia, chiar dacă a a fost subiectul unei dispute ce are legătură cu rasismul. Într-un interviu cu Emiliano Viviano și Mario Balotelli, Victor Osimhen a fost întrebat ce ar alege dintre MLS, campionatul american sau SPL, cel din Arabia Saudită.

Astfel, atacantul de la Napoli și-a ales următoarea destinație după ce va pleca din fotbalul european. Victor Osimhen a decis că liga din Statele Unite ale Americii este pe placul său, dar într-o anumită conjunctură: “Dacă aș avea aceleași condiții, aș merge în MLS”.

ADVERTISEMENT

Victor Osimhen: “Datorită lui Cristiano Ronaldo au reușit”

Atacantul lui Napoli este încântat de proiectul celor din Arabia Saudită și consideră că este un lucru foarte bun pentru fotbal, faptul că cei din Golf încearcă să dezvolte acest sport și acolo. Jucătorul Nigerian a lăudat ambiția saudiților de a construi una dintre cele mai importante ligi.

Totodată, Osimhen a apreciat reușita arabilor de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo, principala imagine a Saudi Pro League. Portughezul este și cel care a influențat transferurile unor jucători precum Neymar, Benzema sau Kante.

ADVERTISEMENT

“Ei încearcă să își dezvolte liga (n.r. Saudi Pro League), ceea ce e un lucru bun. Unul dintre cei mai buni jucători din istorie a mers acolo (n.r. Cristiano Ronaldo). Datorită influenței lui, au reușit să atragă mai mulți jucători talentați care au mers acolo.

Pentru mine e un lucru foarte bun, ei încearcă să-și construiască liga și să devină una dintre cele mai bune. Eu cred că fac ceva extraordinar”, a spus Victor Osimhen, conform celor de la Goal.com.

ADVERTISEMENT

Victor Osimhen este cel mai scump jucător din Serie A, potrivit celor de la Transfermarkt. 120 de milioane de euro este cota de piață a atacantului. În sezonul 2022-2023, fotbalistul nigerian a fost golgheterul campionatului din Italia, cu 26 de execuții. De asemenea, Osimhen a ajutat enorm al câștigarea primului Scudetto al lui Napoi, din ultimii 33 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: