Urs, lovit de mașină în Harghita. Animalul a fost lăsat 18 ore în agonie pe marginea drumului -UPDATE

Alexa Serdan   
în HotNews
17/11/2019, 13:25
Urs, lovit de mașină în Harghita. Animalul a fost lăsat 18 ore în agonie pe marginea drumului -UPDATE
Un urs a fost lăsat să agonizeze timp de 18 ore după ce a fost lovit de o mașină. Sursa foto: hotnews.ro

Un urs a fost lovit de un autoturism sâmbătă seara, 16 noiembrie, la ieșirea din localitatea Praid, județul Harghita. Animalul sălbatic a fost lăsat să agonizeze pe marginea drumului mai bine de 18 ore pentru că veterinarul care s-a deplasat la fața locului a venit fără tranchilizant. Ursul are trei membre fracturate și a fost păzit toată noaptea de autorități.

Un urs a agonizat pe marginea drumului ore bune după ce a fost lovit de o mașină

UPDATE: Ursul a fost tranchilizat și a fost împușcat de vânători. Animalul sălbatic a fost îndepărtat de pe carosabil, duminică, la prânz, potrivit stirileprotv.ro.

Un urs a fost lovit grav de o mașină în care se aflau trei persoane, printre care și un minor care a suferit un atac de panică. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara, la ieșirea din localitatea Praid, județul Harghita. Animalul sălbatic a fost lăsat să agonizeze mai bine de 18 ore pentru că medicul veterinar din zonă nu a avut tranchilizat. În această dimineață a fost solicitat ajutorul altui veterinar care urmează să ajungă la ursul care și-a fracturat membrele. Animalul a fost păzit pe parcursul nopții de jandarmi și polițiști, în așteptarea unei decizii.

„Din păcate suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV. Pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”, a declarat ministrul Mediului Costel Alexe, potrivit digi24.ro.

Autoritățile nu știu ce se va întâmpla cu ursul rănit

Ministrul Mediului a mai precizat că a fost trimis un medic veterinat cu tranchilizant, iar ursul va fi supus unui control. Costel Alexe nu știe care va fi decizia autorităților legat de animalul rănit, dacă va fi tratat sau va fi ucis.

 

 

 

Închide ×