Ursul cu ”burtă”, filmat într-o pădure din România, a ajuns vedetă printre români. „Ce-a mai mâncat grăsanul toată vara, zici că e luptător de sumo”, este una dintre reacțiile internauților de pe o pagină de Facebook.
Ursul cu un abdomen proeminent, înregistrat de o cameră dintr-o pădure românească, care face senzație pe Internet. Cum au reacționat oamenii când au vizionat filmarea cu animalul care încearcă să ajungă la un fruct dintr-un copac.
Acest lucru poate fi observat într-un clip postat pe social media de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Ursul a fost surprins în elementul său natural, în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, pe timp de noapte.
Mișcându-se greoi datorită greutății sale și cu o burtă imensă, acesta pare să fie foarte obosit. Specialiștii susțin că este pregătit pentru iarnă și pentru hibernare, în timp ce internauții s-au amuzat copios de burta acestuia.
„Ce-a mai mâncat grăsanul toată vara, zici că e luptător de sumo”, „E gravid” sau„E cald și nu intră încă la hibernare”, sunt o parte dintre comentariile lăsate de oameni pe rețelele de socializare.
Specialiștii de la Regia Națională a Pădurilor au dezvăluit care este motivul pentru care ursul are ”burtă”. Mai mult, au explicat că urșii au, în general, habitatul în pădurile de munte și în cele mai dese din zonele deluroase.
Ei fac deplasări lungi pentru a-și găsi hrană și se folosesc de toate simțurile pentru a intra în posesia mâncării. Urșii apelează cel mai frecvent la simțul olfactiv, care este cel mai dezvoltat. Mâncarea lor este predominant vegetală, însă se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, păsări sau insecte.
„Cine a strâns toată vara și toamna… grăsime, evident, este pregătit pentru somnul de iarnă, precum acest urs care face un mic spectacol în fața unei camere de monitorizare a faunei instalată într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.
Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, este descrierea făcută de experții români pe Facebook.