News

O “şedinţă foto” era să se încheie tragic, pe Transfăgărăşan. Turiştii inconştienţi au vrut să facă poză cu ursul, iar acesta s-a repezit spre ei

Mai mulţi turişti, care aveau printre ei şi copii, s-au aflat la un pas de a fi sfâşiaţi de un urs cu care voiau să se pozeze, pe Transfăgărăşan.
01.10.2023 | 16:09
O sedinta foto era sa se incheie tragic pe Transfagarasan Turistii inconstienti au vrut sa faca poza cu ursul iar acesta sa repezit spre ei
Ursul s-a repezit la turişti, dar s-a oprit la timp Foto: bizbrasov.ro
ADVERTISEMENT

Inconştienţa turiştilor nu are limite şi, în ciuda avertismentelor şi accidentelor care sunt raportate periodic în presă şi pe reţelele de socilizare aceştia continuă să se expună pericolelor şi să-şi rişte viaţa.

Amenda pentru hrănirea urşilor ajunge la 1.500 de lei

Un exemplu de comportament deplasat au oferit sâmbătă turiştii din grup aflat pe Transfăgărăşan. Aceştia au dat nas în nas cu ursul, dar în loc să-l ocolească şi să îndepărteze, aceştia s-au apropiat şi au încercat să se fotografieze cu animalul şi să-i dea de mâncare.

ADVERTISEMENT

Iritat de apropierea oamenilor ursul a început să alerge către aceştia, ameninţându-i, moment în care abia atunci aceştia au părut să realizeze pericolul la care s-au expus.

Noroc că, la fel ca în multe astfel de cazuri, animalul nu s-a pus la mintea oamenilor, iar aceştia au scăpat numai cu sperietura, fiindcă animalul s-a oprit înainte de a le face vreun rău.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu turiştii şi ursul pot fi văzute aici

Tot pe Transfăgărăşan, în urmă cu câteva săptămâni, un alt turist a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce a înfuriat un urs căruia voia să-i dea de mâncare.

Omul a avut noroc, întrucât după ce l-a pus la pământ, ursul nu şi-a mai continuat atacul. “Felicitări ursului pentru discernământ! Cât despre animal, n-am cuvinte!”, a fost unul dintre comentariile de atunci ale internauţilor.

ADVERTISEMENT

Autorităţile avertizează în mod constant ca oamenii să evite să le dea de mâncare animalelor sălbatice şi mai ales urşilor. Ursul brun este cel mai mare prădător care trăiește în România, greutatea sa depăşind 600 kg.

Hrănirea animalelor sălbatice la marginea drumului este interzisă prin Legea Vânătorii, din 2006, iar amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

“Hrănirea sau nădirea exemplarelor din speciile de interes cinegetic la distanţe mai mici de 1 km la limita ariilor naturale protejate neincluse în fondurile de vânătoare este interzisă”, se arată în textul de lege.

ADVERTISEMENT