News

USR, plângere penală la DIICOT împotriva lui Piedone. Primarul, acuzat de „constituire de grup infracțional organizat”

USR, plângere penală la DIICOT împotriva lui Piedone. Alexandru Dimitriu: „Legat de clanul său și de caracatița care a pus stăpânire pe Sectorul 5”
25.04.2024 | 12:48
USR plangere penala la DIICOT impotriva lui Piedone Primarul acuzat de constituire de grup infractional organizat
USR îl acuză pe Piedone că a transformat Primăria Sectorului 5 în propria sa „camarilă” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

USR a anunțat, joi, că a depus la DIICOT o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală, pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat.

„Domnul Piedone a recunoscut că este interlop”

Alexandru Dimitriu, candidatul Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) la Primăria Sectorului 5, a anunțat, joi, că, împreună cu USR, a depus la DIICOT o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală, pentru, spune Dimitriu, infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat.

ADVERTISEMENT

„Pentru că domnul Piedone a recunoscut că este interlop și în baza informațiilor apărute în presă legate de clanul său și de toată caracatița care a pus stăpânire pe Sectorul 5, am venit să depun un denunț penal pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat”, a declarat Dimitriu.

Eu sunt convins că DIICOT s-a autosesizat în urma articolelor din presă dar pentru liniștea mea și a cetățenilor Sectorului 5 am hotărât totuși să ne asigurăm că există o investigație și am depus acest denunț. Ceea ce mi se pare incredibil este că acest om a recunoscut că este interlop”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

USR: „Rude în funcții publice de conducere”

„El afirmă că nu sunt bani, dar bani pentru camarila sa, pentru mafia pe care o întreține, după cum recunoaște dumnealui, văd că sunt”, a mai spus Dimitriu.

Potrivit USR, „în jurul lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude şi membri de partid care au ocupat sau ocupă funcţii publice de conducere”.

ADVERTISEMENT

„Toate aceste personaje prind contracte publice în instituţiile păstorite de el sau care par a avea rolul de puşculiţe pentru imobile şi maşini de lux achiziţionate cu fonduri a căror provenienţă este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro. În total, această frăţie care funcţionează din plin de mai mulţi ani împarte sau deţine sute de milioane de lei – averi fabuloase şi contracte publice”, se arată într-un comunicat al USR, scrie News.ro.

„Copii, soacră, ginere, nepoţi, verişor”

Potrivit USR, Cristian Popescu Piedone a angrenat o adevărată „mașinărie” cu care s-a înconjurat de o încrengătură de fideli, personaje suspecte, chiar și unele care au avut condamnări penale, membri ai lumii interlope.

ADVERTISEMENT

„Copii, soacră, ginere, nepoţi, verişor, şofer, fiul şoferului, cumnatul fiului, şefa fiicei, condamnaţi penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajaţi care s-au mutat alături de şef când acesta a schimbat primăriile – toţi fac parte din maşinăria lui Piedone, cel care, în CV-ul său, este o imagine în oglindă a tuturor: fiul unui fost demnitar comunist, condamnat penal, conectat la resurse publice, membru al unui partid controversat, peste tot planând o avalanşă de semne de întrebare şi suspiciuni”, potrivit plângerii penale.

 

ADVERTISEMENT