News

USR spune că Ciolacu le ascunde românilor situația economică reală. „Am ajuns să ne împrumutăm zilnic câte un miliard de lei”

USR acuză că premierul refuză să spună care e situația economică reală. „Partidul Comasat Român, noul PCR al domnilor Ciucă şi Ciolacu, nu are niciun interes”
04.03.2024 | 15:32
USR spune ca Ciolacu le ascunde romanilor situatia economica reala Am ajuns sa ne imprumutam zilnic cate un miliard de lei
USR spune că premierul Marcel Ciolacu trebuie să răspundă la întrebările privind „starea jalnică” a economiei / Foto: Inquam Photos, Mălina Norocea
ADVERTISEMENT

Parlamentarii USR denunță faptul că premierul Marcel Ciolacu a refuzat să vină în Parlament, invitat fiind, la Senat, de legislatorii USR.

Premierul fuge de întrebări„ clare și precise”

La invitația parlamentarilor USR să vină la Senat, premierul Marcel Ciolacu a refuzat să vină, deși, potrivit regulamentului din Senat, participarea la Ora Prim-ministrului este obligatorie. USR, prin vocea liderului senatorilor Radu Mihail, spune că premierul nu vrea să răspundă la întrebările privind situația economică reală din țară

ADVERTISEMENT

„Obligativitatea prim-ministrului de a participa este trecută în Regulamentul Senatului, dar se pare că domnul Ciucă nu vrea să-l deranjeze pe domnul Ciolacu, să-l pună în situaţia penibilă în care ar fi trebuit să răspundă la nişte întrebări clare şi precise privind starea jalnică în care se află economia şi finanţele ţării”, potrivit senatorului URS Radu Mihail, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al USR, Marcel Ciolacu trebuie să vină, în fiecare zi de luni a primei săptămâni din lună, și să explice „românilor ce se întâmplă cu țara pe care o conduce”.

ADVERTISEMENT

„Partidul Comasat Român, noul PCR”

„Ciolacu ar trebui să ştie că în fiecare zi de luni din prima săptămână a lunii trebuie să vină să le explice românilor ce se întâmplă cu ţara pe care o conduce, ce face Guvernul pentru români.  Partidul Comasat Român, noul PCR al domnilor Ciucă şi Ciolacu, nu are niciun interes ca democraţia din România să funcţioneze”, a spus senatorul Radu Mihail.

Potrivit sursei citate, statul român cheltuie mai mult decât a încasat, țara trăiește pe „superdatorie”, guvernarea PSD/PNL a crescut taxele în loc să le scadă, în timp ce alte țări din UE stau mai bine din punct de vedere economic.

ADVERTISEMENT

„România este singura ţară din Uniunea Europeană în procedura de deficit excesiv. Statul român a cheltuit cu mult mai mult decât a încasat, trăim pe superdatorie, mai precizează sursa citată.

Numărul de angajaţi la stat a crescut la 1,3 milioane pe fondul unei populaţii în scădere. Guvernarea PSD-PNL a tot crescut taxe, în loc să le scadă, într-o perioadă complicată economic. Deşi PSD şi PNL dau vina pe contextul internaţional pentru indicatorii economici, în condiţii similare, celelalte ţări din Uniunea Europeană s-au descurcat mult mai bine”.

ADVERTISEMENT

Inflație și scumpiri

Potrivit USR, datele Eurostat de luna trecută confirmă inflația din România, țara noastră fiind pe primul loc la acest capitol în blocul comunitar. Măsurile luate de PSD și PNL au avut ca rezultat doar scumpiri la alimente, servicii, facturi, „la cel mai mare nivel din Europa”.

„Datele Eurostat de luna trecută arătau că România a ajuns pe primul loc la inflație în Uniune. Practic, măsurile luate de PSD și PNL în ultimii doi ani ne-au scumpit alimentele, serviciile, facturile la cel mai mare nivel din Europa”.

„Noi nu l-am invitat pe domul Ciolacu doar să ne explice de ce aruncă cu milioane de euro pentru repararea unei vile pentru șeful lui de la Cotroceni, nu l-am invitat să ne explice ce are de gând să facă pentru a opri sinecurile pentru pilele de partid, ci să ne dea informații reale despre lucrurile care-i interesează pe români: ce se întâmplă cu inflația, de ce cresc prețurile la alimente, ce se întâmplă cu sumele astronomice cu care Guvernul pe care-l conduce îndatorează țara, de am ajuns să ne împrumutăm zilnic câte un miliard de lei!”, a mai spus Radu Mihail.

USR va continua să-l invite pe Marcel Ciolacu la Ora Prim-ministrului până când va considera că românii merită să li se explice ce face Guvernul cu banii lor, se mai arată în comunicatul partidului.

 

 

ADVERTISEMENT