News

Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”

Mircea Badea consideră șocant faptul că președintele Klaus Iohannis se va pensiona din funcția de profesor, deși n-a profesat acolo de zeci de ani.
01.05.2024 | 20:15
Mircea Badea reactie dura dupa pensionarea din invatamant a lui Klaus Iohannis Cum 20 de ani na trecut pe acolo
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Moderatorul emisiunii ”În Gura Presei” l-a ironizat, așadar, în stilul caracteristic pe Iohannis. ”Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor la Sibiu pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani, ne spune hotnews.ro.

Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis

Cum?! Deci, după cum bine știți Klaus Iohannis a fost profesor de Fizică la un moment dat, dup-aia a fost inspector școlar, dup-aia a fost primar la Sibiu, numai știu cât timp – destul, după care a fost președinte al României.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, a avut catedra blocată. El era titular la catedra asta de Fizică de la liceul vieții și a avut catedra asta rezervată. Timp de peste 20 de ani nu a trecut pe acolo”, a transmis Mircea Badea. Potrivit Ora de Sibiu, postul de profesor de fizică la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” din Sibiu a fost blocat 20 de ani de către Klaus Iohannis.

Acum, acest post a fost eliberat pentru că președintele României a decis să se ”pensioneze”. Informația a fost confirmată de Administrația Prezidențială. ”Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, au transmis reprezentanții Administrației. Klaus Iohannis are acum obiective mult mai îndrăznețe și vrea să ajungă șef la Comisia Europeană sau la NATO, astfel că postul de profesor de fizică nu mai pare atât de interesant.

ADVERTISEMENT

”Am întrebat atunci când s-a anunțat așa-zisa candidatură a lui Klaus Iohannis la NATO dacă va reuși să fie la NATO secretar general sau la Comisia Europeană ceva, un dregător, undeva, internațional dacă mai ține catedra aia blocată de la Sibiu, totuși. România educată. Iată că nu o mai ține, indiferent dacă va ocupa un post de dregător, pentru că se pensionează.

Deci, el nu a trecut pe acolo, ați înțeles, a avut altă treabă, mă rog, treabă n-a avut nicăieri, dar n-am fost amprenta fizică. A dat medidații de a făcut șase case, după care s-a făcut primar, s-a făcut președinte. N-a mai trecut pe acolo și a ținut catedra aia blocată. Așa ceva?!”, a adăugat Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea îl critică pe Anton Hadăr pentru laudele aduse lui Klaus Iohannis

Subiectul a fost comentat inclusiv de Anton Hadăr, liderul Federației Naționale Alma Mater. Hadăr l-a lăudat pe Klaus Iohannis, astfel că fost, de asemenea, criticat de Mircea Badea. ”Știu pe de rost legea pensiilor, dar nu știu și salariul președintelui. În primul rând, vreau să îl felicit pe domnul președinte pentru decizia luată, iese la pensie la limita de vârstă.

Era normal această decizie, dar de, unii dintre noi mai tot tragem să continuăm după vârsta de pensionare. Domnul președinte, zic eu, a luat o decizie rațională pentru că poate să meargă mai departe în funcție de președinte până la finalul mandatului și doar partea de activitatea la școală nu mai este realizată”, a fost declarația lui Anton Hadăr care l-a iritat pe Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

”Dumneavoastră ați înțeles pornirea unora de a-l felicita pentru orice oribilitate pe Klaus Iohanni. Ați înțeles-o pe asta? Eu nu. Vai, îl felicit că după 20 de ani în care nu a trecut pe acolo, totuși nu mai ține catedra ocupată. Păi dacă e normal, de ce îl feliciți? Îl feliciți că a făcut ceva normal.

Ce e cu omul ăsta? Domnul Hadăr, nu a fost realizată niciodată activitatea didactică în ultimii 20 de ani Cum așa ceva? Acum mă enervează domnul Hadăr ăsta, mă enervează. Domnu’ Hadăr, pe bune?!”, a răbufnit Mircea Badea. Același Anton Hadăr a încercat să îi calculeze pensia lui Klaus Iohannis și a ajuns la concluzia că actualul președinte al României va primi cel puțin 8.500 de lei pe lună, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT