Sport

UTA – FCSB 2-1, în etapa 7 din SuperLiga. Liderul a făcut implozie la Arad

FCSB a suferit la Arad prima înfrângere din actualul sezon al SuperLigii. „Roș-albaștrii” au pierdut în fața UTA-ei cu 1-2, dar rămân pe prima poziție a clasamentului.
28.08.2023 | 23:26
UTA  FCSB 21 in etapa 7 din SuperLiga Liderul a facut implozie la Arad
Meciul de fotbal dintre UTA Arad si FCSB, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Francisc Neuman din Arad, luni 28 august 2023. © FOTO:Ciprian Petcut/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-08-2023
18:29

UTA Arad - FCSB 2-1 (Fabry 18 pen., Cooper 60 / Fl. Coman 4)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8: Fluier final. FCSB suferă prima înfrângere din actualul sezon, deși a condus cu 1-0 încă din minutul 4. A venit însă penalty-ul controversat acordat gazdelor în minutul 13, apoi eliminarea lui Pantea, și gazdele au reușit să întoarcă soarta partidei.

superliga
Clasament SuperLiga

Min. 90: De la margine s-au arătat 8 minute de prelungire.

Min. 83: Florinel Coman face un gest absolut prostesc, lovește un adversar , vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 77: Chiricheș a părăsit terenul accidentat și a fost înlocuit de Ngezana. A intrat și Crețu în locul lui Djokovic.

Min. 60: GOOOL UTA! RareșPop centrează pe 6 metri, Dawa respinge până la Cooper, care trimite un trasor de la 16 metri, direct sub transversală.

Min. 56: Fabry șutează de la 25 de metri, mult peste poartă.

Min. 46: Octavian Popescu îi ia locul lui Miculescu la FCSB.

Min. 45+4: Minge degajată lung de portarul Iacob, Pantea și Rareș Pop sunt în duel la marginea careului, fundașul oaspeților pierde duelul, comite henț, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 41: Târnovanu respinge cu piciorul centrarea lui Abeid în fața porții.

Min. 34: Șutul lui Olaru din afara careului trece pe lângă poartă.

Min. 18: GOOOL UTA! Fabry transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 12: Stahl șutează din marginea careului, mingea îl lovește pe Pantea, arădenii cer penalty, însă arbitrul George Găman lasă jocul să continue. Se mai joacă încă cel puțin un minut, după care arbitrul este atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor și dictează penalty. Decizie controversată, pentru că pe reluări pare mai degrabă că mingea l-a lovit în piept pe Pantea și nu în mână.

Min. 8: Olaru îi „fură” o minge lui Stolnik la 20 de metri de poarta arădeană, pătrunde în careu pe stânga, dar șutează mult peste transversală din colțul careului mic.

Min. 4: GOOOL FCSB! Comp0agno deviază perfect pentru Olaru, care pătrunde spre poartă, Florinel Coman vine din spate, îi ia mingea și înscrie cu un șut plasat din careu.

Min. 3: Compagno reia cu capul din 6 metri direct în brațele lui Iacob.

Min. 1: A început partida.

28-08-2023
17:06

Echipele de start la UTA Arad - FCSB

Surpriză uriașă la FCSB pentru meciul cu UTA Arad. Dat ca plecat de la echipă de patronul Gigi Becali, fundașul dreapta Vali Crețu este trecut pe foaie ca jucător de rezervă.

UTA Arad: Fl. Iacob – D. Rodrigues, Stolnik, Markov, Abeid – Fabry, Marku, Freitas – R. Pop, Cooper, Stahl. Rezerve: Kucher – Benga, Iurasciuc, Carp, Dumitrașcu, R. Stanciu, Holst, C. Mihai, Vucenovic. Antrenor: Mircea Rednic 

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Olaru, Ov. Popescu, Djokovic – Miculescu, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: M. Udrea – V. Crețu, Panțîru, Haruț, Oct. Popescu, Gogescu, Lixandru, Ngezana, Radaslavescu. Antrenor: Elias Charalambous

Meciul UTA Arad – FCSB are loc luni, 28 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 7-a din SuperLiga. Este o partidă foarte grea pentru echipa arădeană, care runda precedentă a pierdut la scor de forfait la Craiova, în fața Universității. FCSB este liderul la zi, deși are o partidă mai puțin disputată, cu cinci victorii din tot atâtea partide și vine, evident, cu gândul de a obține pe cea de-a șasea.

Unde se joacă meciul UTA Arad – FCSB, în etapa 7 din SuperLiga

Confruntarea UTA Arad – FCSB se dispută luni, 28 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Francisc von Neuman” din Arad, în etapa a 7-a din SuperLiga. Inutil de precizat faptul că este sold-out la acest meci, pentru că  se știe că la partidele de pe teren propriu UTA este una dintre echipele cu cel mai mare număr de spectatori aproape etapă de etapă.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță vor sosi minim o sută de oameni, și fani ai bucureștenilor, atât din Capitală cât și din oraș sau din alte localități, motiv pentru forțele de ordine să fie deja în alertă, cunoscându-se antecedentele dintre suporterii celor două echipe. Va fi o atmosferă cu adevărat încinsă la propriu și la figurat, fiind unul dintre meciurile de tradiție din fotbalul românesc.

Cine transmite partida UTA Arad – FCSB

Partida UTA Arad – FCSB se joacă luni, 28 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Francisc von Neuman” din Arad, în etapa a 7-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona alegând opțiunea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Arad, luni, 28 august, locuitorii orașului aproape că se vor topi la canicula care va lovi zona. Un soare strălucitor va fi vedeta zilei până spre amurg, iar despre temperaturile de la ora amiezii avem informații fierbinți, în sensul că maxima se va plimba între 37-38 grade. De mâine însă sunt anunțate ploi. Partida jucându-se de la ora 21;30, vom ajunge la  o temperatură de 32-33 grade, imensă pentru acea oră. Craioveanul George Găman va arbitra meciul.

Ce absențe sunt în întâlnirea UTA Arad – FCSB

Arădenii nu au absențe importante la acest meci, dar venirea și plecarea de jucători încă nu a luat sfârșit, antrenorul Mircea Rednic declarând că mai așteaptă noutăți în ultimele zile de mercato. Partida cu FCSB e de categoria supergrea și „Puriul” va încerca să alcătuiască o echipă care să se poată grupa pe mai multe linii defensive, preferând doar arma contraatacului.

ADVERTISEMENT

La FCSB a apărut în ultimul moment o pierdere foarte importantă, mijlocașul Adrian Șut, titular incontestabil, fiind accidentat la ultimul antrenament. Foarte probabil în locul său va apărea Ovidiu Popescu, după ce francezul Malcom Edjouma a fost vândut echipei italiene Bari. FCSB își bazează forța pe trio-ul din față Octavian Popescu – Compagno – Coman.

Cote la pariuri la jocul UTA – FCSB

Este firesc faptul că pentru casele de pariuri FCSB pleacă din pole position la o cotă destul de concludentă, adică 1,60, iar UTA joacă rolul de outsider, cu cota de 5,60. Șansă dublă „1X” are cotă foarte bună – 2,20, iar un gol al „alb-roșiilor” ajunge la cota de 1,85. În general se așteaptă goluri în acest meci, deoarece cota pentru „over 1,5 goluri” e aproape simbolică – 1,28.

ADVERTISEMENT

De când a revenit UTA în primul eșalon, și acesta este al treilea sezon, FCSB s-a impus o singură dată pe malurile Mureșului, un 1-0 în 2021. Sezonul trecut UTA a obținut o victorie uriașă, cu scorul de 3-1 și a mai făcut un egal în grupele Cupei României, 2-2, la capătul unui meci în care FCSB s-a ales cu numai puțin de trei cartonașe roșii.

ADVERTISEMENT