Sport

Va primi Cristiano Ronaldo medalie după ce Manchester United a câştigat Cupa Ligii Angliei?! Cum a ajuns CR7 să fie la mâna fostului club

Manchester United a câştigat Cupa Ligii Angliei, după 2-0 cu Newcastle United, iar mulţi se întreabă dacă şi Cristiano Ronaldo va primi o medalie.
26.02.2023 | 21:31
Va primi Cristiano Ronaldo medalie dupa ce Manchester United a castigat Cupa Ligii Angliei Cum a ajuns CR7 sa fie la mana fostului club
Cum poate primi Cristiano Ronaldo o medalie după ce Manchester United a câştigat Cupa Ligii Angliei
ADVERTISEMENT

Manchester United a întrerupt seceta de trofee şi a câştigat Cupa Ligii Angliei, primul succes după şase ani de nereuşite. Jucătorii lui Erik ten Hag şi-au primit medaliile, însă pe reţelele de socializare a apărut întrebarea dacă va primi una şi Cristiano Ronaldo, jucător care a plecat în noiembrie de la echipă.

Cum poate primi Cristiano Ronaldo o medalie după ce Manchester United a câştigat Cupa Ligii Angliei

Până să plece de la Manchester United, în noiembrie 2022, Cristiano Ronaldo a jucat 16 meciuri în toate competiţiile, însă nu a bifat niciun minut în Cupa Ligii Angliei. Chiar dacă s-a transferat de la echipă între timp şi nu a jucat în această competiţie, portughezul tot poate primi o medalie de câştigător.

ADVERTISEMENT

“Pe lângă cupă, EFL (n.r. English Football League) oferă 30 de medalii pentru câştigătoarea trofeului şi 30 de medalii pentru echipa pierzătoare. Orice altă medalie va fi oferită cu acordul EFL, dar costul va fi suportat de club”, se arată în regulamentul Cupei Ligii Angliei.

Astfel, decizia ca Ronaldo să primească o medalie va fi luată de conducerea lui Manchester United. După finala cu Newcastle United, 27 de jucători ai lui Erik ten Hag au primit medalie, astfel că au rămas trei medalii fără posesori.

ADVERTISEMENT

Cum cele două părţi s-au despărţit în urma declaraţiilor date de portughez în timpul interviului cu Piers Morgan, şansele ca CR7 să primească o medalie din partea “diavolilor” sunt destul de mici.

Cristiano Ronaldo poate primi sigur medalie doar dacă Manchester United va câştiga Premier League

Situaţia ar fi asemănătoare şi dacă Manchester United va câştiga Cupa Angliei. În cazul unui succes al “diavolilor” în Europa League, doar jucătorii prezenţi în lot la ora finalei vor fi premiaţi, în timp ce restul vor avea trofeul doar în palmares.

ADVERTISEMENT

Dacă Manchester United va câştiga Premier League, Cristiano Ronaldo va avea garantată medalia de campion al Angliei. Conform regulamentului, un jucător care a bifat cel puţin cinci meciuri în campionat poate primi medalie, iar portughezul a jucat în zece partide.

Câţi bani a câştigat Manchester United pentru câştigarea Cupei Ligii Angliei. Erik ten Hag a făcut show la final

Succesul din Cupa Ligii Angliei aduce un câştig extrem de mic pentru un club din Premier League. Manchester United va primi 100.000 de lire sterline pentru succesul din finala de pe “Wembley”, în timp ce Newcastle United se va mulţumi doar cu 50.000 de lire.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului Manchester United – Newcastle United 2-0, Erik ten Hag s-a dezlănţuit, după primul trofeu câştigat cu “diavolii”. Antrenorul olandez a fost filmat în timp ce dansa alături de Lisandro Martinez şi Antony, care purtau steagurile Argentinei, respectiv Braziliei. Cei trei au lucrat împreună şi în perioada 2019-2022, la Ajax Amsterdam.

Manchester United a câştigat de şase ori Cupa Ligii Angliei, iar ultimul succes data din sezonul 2016-2017. Tot atunci, cu Jose Mourinho pe bancă, formaţia de pe “Old Trafford” reuşea să cucerească şi Europa League, după 2-0 cu Ajax în finală.

ADVERTISEMENT