News

Vaccinarea, amânată pentru a doua oară într-o săptămână. Ce categorie de persoane nu vor mai face vaccinul

29.01.2021 | 14:33
Vaccinarea amanata pentru a doua oara intro saptamana Ce categorie de persoane nu vor mai face vaccinul
ADVERTISEMENT

Vaccinarea va fi amânată pentru a doua oară într-o singură săptămână, fiind afectate toate persoanele sub 65 de ani, inclusiv bolnavii cronici.

Acest lucru se întâmplă pentru că Pfizer și Moderna au probleme de livrare a vaccinului, astfel că vaccinarea a ajuns să fie amânată pentru a doua oară.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, ministerul nu are doze suficiente de vaccin și preferă să țină dozele existente pentru rapelul persoanelor deja vaccinate cu prima doză.

Vaccinarea bolnavilor cronici, amânată

Vor fi amânate de la vaccinare, momentan pentru o perioadă nedeterminată, toate persoanele sub 65 de ani, inclusiv bolnavii cronici.

ADVERTISEMENT

Moderna ar trebui să trimită 20.000 de doze de vaccin în 30 ianuarie,iar la începutul lui februarie alte 50.000 de doze, însă nu se știe dacă această comandă va fi onorată.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea, a anunțat că vaccinarea din România a intrat în impas în urmă cu trei zile. În acel moment era vorba de aproximativ 35.000 de oameni care se programaseră în perioada 28 ianuarie – 11 februarie, care vor fi reprogramați automat pentru o dată ulterioară. În urma noilor probleme, nu se știe cât va fi de fapt această amânare.

ADVERTISEMENT

Intervalul 28 ianuarie – 15 februarie se reprogramează cu zece zile. Cei care vor fi programați după 28 vor fi reprogramați. Se reprogramează doar persoanele în vârstă sub 65 de ani și nu suferă de boli cronice, tot ce reprezintă acest interval. 35.000 de persoane din categoria estențială vor fi reprogramate”, a explicat Gheorghiță.

Vaccinarea din România e amânată din cauza deficitului de vaccin

Potrivit datelor oficiale, Pfizer a trimis în 26 ianuarie alte 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit astăzi în România.

ADVERTISEMENT

Cele 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, fiind distribuite astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 4.680 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570 doze.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

ADVERTISEMENT