Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Valeriu Iftime anunță dispariția lui FC Botoșani: „Fără stadion nou, adio fotbal! Mai bine bag banii într-un spital”. Video Exclusiv

Valeriu Iftime e foc și pară după ce FC Botoșani a pierdut dramatic meciul cu Rapid, scor 1-2. Patronul moldovenilor vrea să iasă din fotbal după acest eșec.
02.03.2023 | 14:12
Valeriu Iftime anunta disparitia lui FC Botosani Fara stadion nou adio fotbal Mai bine bag banii intrun spital Video Exclusiv
Valeriu Iftime anunță dispariția lui FC Botoșani: „Fără stadion nou, adio fotbal! Mai bine bag banii într-un spital”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime și-a spus oful în cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA. Patronul lui FC Botoșani este extrem de supărat după eșecul cu Rapid, scor 1-2, și se gândește serios să iasă din fotbal.

Condiția pentru care Valeriu Iftime să continue în fotbal: „Dacă nu facem stadion la Botoșani, e greu”

FC Botoșani face un sezon slab în SuperLiga. După 28 de etape, moldovenii sunt pe locul 12 în SuperLiga, cu 31 de puncte, cinci mai multe decât Hermannstadt, echipă aflată pe primul loc de baraj. Înfrângerea cu Rapid a fost picătura care a umplut paharul lui Valeriu Iftime, care vrea să renunțe la fotbal dacă la Botoșani nu se construiește stadion.

ADVERTISEMENT

„Aseară m-am văzut cu domnul Primar de la Botoșani. Dacă nu facem stadion la Botoșani, e greu să ai măcar speranțe de fotbal la Botoșani. Oamenii au nevoie de comfort.

Azi comfortul mai ales într-un asemenea tip de spectacol e esențial. Dacă nu avem stadion e foarte greu să menții… Sunt niște costuri, numai dacă vi le spun îmi crește tensiunea.

ADVERTISEMENT

Și apoi pun niște întrebări de om normal. La ce asemenea eforturi, ca să ce? Să ții un fotbal în Liga 1, pentru cine și de ce? De ce să țin o Academie să țin eu fotbal feminin când eu sunt un privat care cheltuie din banii lui. Faci din propriul interes.

A, dacă vrei să promovezi fotbalul, asta e treaba statului a comunității, dar nu trebuie să facă un privat ca mine la Botoșani fotbal feminin și Academie de copii.

ADVERTISEMENT

Să ce, să cheltui 5-6 sute de mii de euro că așa vrea Federația? Dacă vrem să ținem orașul ăsta, să aibă o respirație națională. Ai nevoie de stadion. Dacă lumea din Botoșani ar înțelege. Eu ca privat ce să fac?

Vreau în fiecare secundă să renunț la fotbal, dar trebuie să găsesc o soluție ca fotbalul să funcționeze fără mine. Aici e provocarea mea și angajamentul meu față de oamenii din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Găsesc alte preocupări, cu 2-3 milioane de euro fac un spital un în Botoșani, o școală de excelență extraordinară, lucruri care ajută comunitatea, dacă cu fotbalul n-am succes și n-am cu cine să îl fac”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

VEZI VIDEO MAI JOS

FC Botoșani mai are de jucat două meciuri în sezonul regulat din SuperLiga, ediția 2022-2023. În penultima rundă, moldovenii vor juca pe „Ion Oblemenco” împotriva lui FC U Craiova 1948, urmând să termine prima parte a campionatului, acasă, cu CS Mioveni.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT