Sport

FC Botoșani – Rapid 1-2 în etapa 28 din SuperLiga. Giuleștenii revin pe podium după un final de infarct. Cum arată clasamentul

Rapid a urcat din nou pe treapta a treia a podiumului după victoria dramatică obținută în deplasare cu FC Botoșani, scor 2-1, în etapa 28 din SuperLiga.
01.03.2023 | 22:55
FC Botosani  Rapid 12 in etapa 28 din SuperLiga Giulestenii revin pe podium dupa un final de infarct Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Botosani si Rapid Bucuresti, contand pentru Liga 1 SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, miercuri 01.03.2023. © FOTO:Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
01-03-2023
20:55

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Botoșani – Rapid 1-2

Rapid reușește să lege din nou două victorii la rând în SuperLiga și urcă pe locul 3 în clasament. După 2-0 cu Chindia, giuleștenii lui Adi Mutu s-au impus la Botoșani la limită, scor 2-1, și au luat fața FCSB-ului cel puțin până joi seara, cu un avans de un punct.

Dar ce victorie… Și cu ce emoții! Pentru că Rapidul a fost dominată aproape în totalitate de FC Botoșani, dar a reușit să deschidă scorul norocos în ultima parte a primei reprize, la una dintre rarele acțiuni ofensive. Iar dacă nu intervenea salvator Horațiu Moldovan în câteva rânduri, alta ar fi fost soarta meciului.

Însă, după o perioadă de acalmie, finalul a fost de-a dreptul incendiar, interzis cardiacilor. Trupa lui Stoican a reușit egalarea în ultimul minut al timpului regulamentar prin Camara și se părea că giuleștenii vor scăpa victoria printre degete. Dar, peste doar patru minute, la un atac disperat al oaspeților, Dragoș Grigore a marcat un gol absolut fabulos, din foarfecă, cu care a stabilit scorul final.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
01-03-2023
18:32

FC Botoșani - Rapid 1-2 (Camara 90 / Pănoiu 42, D. Grigore 90+4)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 90+4: GOOOL Rapid! Papeau centrează pe 10 metri, Dragoș Grigore preia pe piept și înscrie un gol fabulos, din foarfecă.

Min. 90: GOOOL FC Botoșani! Dican șutează pe jos de la 25 de metri, Camara se interpune pe traiectoria mingii, o preia, scapă singur cu Moldovan și înscrie cu un șut sub bară din 7-8 metri.

Min. 65: Corner pentru gazde, Mutombo reia periculos cu capul din 6 metri, dar Horatțiu Moldovan are un nou reflex uluitor și respinge în bară, după care mingea este degajată de apărarea oapseților.

Min. 57: Țigănașu centrează în forță pe jos în fața porții, Junior Morais respinge greșit, dar este salvat de la autogol de Horațiu Moldovan, care respinge miraculos de pe linie.

Min. 56: Moldovan retine un șut al Dican din afara careului.

Min. 42: GOOOL Rapid! La prima acțiune de atac a giuleștenilor, Pănoiu deschide scorul cu un șut pe jos de la peste 20 de metri, mingea scurgându-se în plasă printre o pădure de picioare.

Min. 17: Corner pentru gazde, rapidiștii resping până la Dragu, acesta șutează aiurea de la 20 de metri, însă mingea ajunge la Mihai Roman II, care înscrie din 7-8 metri. Golul este anulat pentru o poziție de ofsaid în care se afla atacantul moldovenilor.

Min. 16: Șutul lui DIcan este respins în corner de Moldovan.

Min. 12: Mailat scapă singur în careu pe partea stângă, îl are liber pe centru pe Mihai Roman II, dar alege să șuteze din colțul careului mic, direct în portarul Moldovan. Mingea îi revine, preferă un nou șut din unghi, deși îi avea liberi în fața porții pe Roman și Dragu, iar balonul este respins din fața porții de un fundaș al oaspeților.

Min. 1: A început partida.

01-03-2023
17:16

Echipele de start la FC Botoșani - Rapid

Au apărut echipele de start la FC Botoșani – Rapid.

FC Botoșani: Pap – Mboko, Mutombo, Dican, Țigănașu – Ivanov, Zabou, Cioiu – Dragu, M. Roman II, Mailat. Rezerve: Ducan, Golofca, M. Roman I, S. Camara, Patache, Cioiu, G. David, Pinson, A. Burlacu. Antrenor: Flavius Stoican

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Morais – Emmers, Al. Albu, Al. Ioniță II – Pănoiu, Dugandzic, Costache. Rezerve: Drăghia – Belu Iordache, Ignat, Dr. Grigore, Papeau, Sefer, Bamgboye, Luckassen, Crepulja. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul FC Botoșani – Rapid are loc miercuri, 1 martie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei 28 din SuperLiga. Moldovenii au pierdut orice șansă de a prinde un loc de play-off și stau deocamdată destul de liniștiți la mijlocul clasamentului. Rapid vrea să prindă un loc de cupe europene și pentru aceasta, pentru că în Cupa României nu a reușit să se califice din faza grupelor, trebuie să prindă cel puțin locul 3.

Unde se joacă meciul FC Botoșani- Rapid, în etapa 28 din SuperLiga

Confruntarea FC Botoșani – Rapid se desfășoară miercuri, 1 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din localitatea moldoveană. Sunt condiții destul de dificile, în special pentru echipa vizitatoare, considerată a fi mai tehnică, ca urmare a faptului că a nins și suprafața de joc a devenit dificilă.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, bucureștenii vor fi susținuți de un grup de suporteri veniți din Capitală, echipa lui Adrian Mutu fiind printre puținele care oriunde ar juca ar avea fani în tribune veniți de la București. Partida atrage și interesul publicului local, estimările ducând undeva în jurul cifrei de 4.000 de spectatori.

Cine transmite la TV partida FC Botoșani – Rapid

Partida FC Botoșani – Rapid se joacă miercuri, 1 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din localitate, în etapa 28 din SuperLiga. Ea va putea fi urmărit în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Îl mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Botoșani, vremea s-a mai îmbunătățit după ce a nins în ultimele zile, miercuri, 1 martie, fiind o zi în care soarele va sta destul de mult pe cer, semn că nu mai există pericolul altei zăpezi sau al unei ploi. Temperatura maximă de la ora prânzulu va fi însă doar de 4 grade, ceea ce înseamnă la ora 20:30 ar putea scădea chiar până la 0 grade, situație care ar complica și mai mult echilibrul jucătorilor pe terenul înghețat.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC Botoșani – Rapid

Antrenorul Flavius Stoican ar dori ca echipa lui să obțină măcar un punct, pentru că momentan a fost egalată de Chindia și de U Cluj. Va lipsi Sadiku, suspendat, iar mijlocașul Florescu nu a fost oprit în lot. Stoican consideră că încă nu are ritmul necesar pentru un meci după ce la Universitatea Craiova mai mult a stat în tribune sau pe bancă.

ADVERTISEMENT

Rapid are doi jucători accidentați, fundașul central Dragoș Grigore, care de săptămâni bune este înlocuit cu succes de Paul Iacob, și închizătorul Andrei Ciobanu, accidentat la partida precedentă, 2-0 acasă cu Chindia. Nici acum nu apare pe foaie fantezistul Ongenda, în schimb Papeau este în lot, dar cel mai probabil va intra tot pe parcursul reprizei secunde.

Cote la pariuri la jocul FC Botoșani – Rapid

Meciul nu este ușor pentru echipa giuleșteană, pe care casele de pariuri o văd favorită, la cota de 2,30. FC Botoșani are o cotă de 3,60 pentru a tulbura rău apele în tabăra bucureșteană. Șansă dublă „X2” are cota de 1,40, iar șansă dublă „1X” ajunge la cota de 1,70. Gol marcat de Rapid are cotă 1,35 și gol înscris de gazde cotă 1,65.

ADVERTISEMENT

Avem doar două partide disputate la nivelul primei divizii pe stadionul din Botoșani. Una este din anul 2014, înainte de retrogradarea giuleștenilor, și s-a încheiat cu un succes  clar al gazdelor, la scor de forfait. Ultima partidă a avut loc în 2021 și a însemnat succesul Rapidului cu 2-0, goluri ale unor jucători care acum nu mai fac parte din lot, Alami și Marzouk.

ADVERTISEMENT