News

Vântul puternic, un pericol major în toată țara. O femeie din București a fost rănită de un copac căzut

Vântul puternic care bate în întreaga țară a smuls copaci din pământ și a rupt acoperișuri, iar o femeie din București a fost rănită.
23.12.2023 | 16:27
Vantul puternic un pericol major in toata tara O femeie din Bucuresti a fost ranita de un copac cazut
Vântul puternic a doborât copaci în mai multe județe/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rafalele de vânt puternic au făcut ca stâlpi și copaci să fie doborâți la pământ, iar mai multe acoperișuri au fost smulse. Echipajele ISU au trebuit să intervină în întreaga țară pentru a îndepărta pericole iminente la adresa trecătorilor.

În București, un copac s-a prăbușit peste o femeie pe Splaiul Unirii, un bulevard intens circulat în Capitală. Femeia de 68 de ani a fost rănită, iar un echipaj de ambulanță i-a acordat primul ajutor înainte de a o duce la spital.

ADVERTISEMENT

Circulația a fost complet blocată până îndepărtarea copacului de pe carosabil, iar la ora transmiterii acestei știri încă se circulă pe o singură bandă până la îndepărtartea tuturor resturilor. Poliția rutieră este la fața locului și dirijează circulația.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au trebuit să intrervină, sâmbătă după-amiază, în mai multe localități din județ unde rafalele de vânt au doborât copaci sau stâlpi, pe lângă acoperișuri care au fost afectate, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

În orașul Pitești, pe strada Ion Câmpineanu, vântul a desprins o bucată de tablă din acoperișul unui bloc de locuință, iar echipajul ISU Pitești a intervenit pentru a îndepărta orice posibil pericol pentru pietoni și mașini.

Și alte localități din județ au fost afectate de vremea rea. De exemplu în comuna Buzoiești, pompierii au fost chemați să îndepărteze un copac care a fost smuls din pământ și s-a prăbușit pe drumul care trece prin localitate.

ADVERTISEMENT

În comuna Căldăraru, a copac a fost doborât de vânt și a căzu pe drumul național 65 A. În aceeași comună, angajații ISU au trebuit să intervină și pentru îndepărtarea unui stâlp de electricitate care a căzut pe un alt drum.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ștefan, a precizat că și în acest județ vântul puternic a creat probleme majore. Doi copaci au fost doborîți la pământ, unul dintre ei blocând drumul către Păltiniș. De asemenea, patru acoperișuri de tablă au fost smulse de pe imobile din orașul Sibiu, ISU intervenind pentru a elimina orice pericol la adresa trecătorilor.

ADVERTISEMENT

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a actualizat codurile de vreme rea, sâmbătă dimineața, toată țara fiind sub avertizări. Întreaga țară se află sub cod galben sau cod portocaliu de vând, iar în unele județe, și de ninsori.

ADVERTISEMENT