Sport

Vară de foc pentru tricolorii din Liga 1! Cum arată programul naţionalei României şi al echipelor din cupele europene

Tricolorii din Liga 1 vor avea o vară de foc, cu puţine zile de vacanţă. Naţionala va intra în cea de-a treia ediţie a Ligii Naţiunii, iar sezonul 2022-2023 din cupele europene va începe aproape imediat.
30.03.2022 | 16:15
Vara de foc pentru tricolorii din Liga 1 Cum arata programul nationalei Romaniei si al echipelor din cupele europene
Cum arată programul naţionalei României pentru 2022
ADVERTISEMENT

Naţionala României a trecut peste testele din martie, amicalele cu Grecia şi Israel, iar în program vine Liga Naţiunilor. Vara va fi una de foc pentru jucătorii din Liga 1 care vor fi convocaţi de Edi Iordănescu, cu o vacanţă extrem de scurtă din cauza startului rapid al viitorului sezon.

Programul naţionalei României în vară. Tricolorii din Liga 1, meciuri pe bandă rulantă

Play-off-ul sezonului 2021-2022 din Liga 1 se va încheia în weekend-ul 21-22 mai, iar tricolorii din competiţia internă vor avea timp de o scurtă vacanţă, de doar câteva zile. România va intra în Liga Naţiunilor, la începutul lunii iunie, când sunt programate patru meciuri în zece zile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, tricolorii se vor duela cu Muntenegru (4 şi 14 iunie), Bosnia (7 iunie) şi Finlanda (11 iunie). Se anunţă cel mai încărcat program din ultimii ani, iar miza este importantă. Liga Naţiunilor ne poate aduce mai aproape un loc în barajul de calificare la EURO 2024, dacă vom eşua în tentativa de calificare prin preliminarii.

Jucătorii din Liga 1 vor termina treaba la naţională pe 14 iunie, iar pe 9 iulie vor fi pe teren pentru prima etapă a sezonului 2022-2023 din campionat. Dacă luăm în calcul şi cantonamentul din vară, premergător startului stagiunii, tricolorii se vor alege cu o pauză scurtă de vară.

ADVERTISEMENT

Programul verii pentru tricolorii din Liga 1

  • 21-22 mai: se termină play-off-ul în Liga 1
  • 30 mai: prima zi oficială de antrenamente la naţională
  • 4 iunie: Muntenegru – România
  • 7 iunie: Bosnia – România
  • 11 iunie: România – Finlanda
  • 14 iunie: România – Muntenegru 
  • 9 iulie: începe sezonul 2022-2023 din Liga 1

Vin repede şi bătăliile din cupele europene. Campioana României e în dezavantaj

Pe 5-6 iulie, chiar înainte de startul sezonului 2022-2023 din Liga 1, campioana României va juca prima manşă din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Returul este programat după o săptămână, pe 12-13 iulie.

ADVERTISEMENT

În Conference League, România va avea trei participante, iar toate vor intra direct în turul 2 preliminar. Un avantaj faţă de campioană, din moment ce meciurile din această fază se vor disputa pe 21 şi 28 iulie.

Programul pentru primele două tururi preliminare din cupele europene, în care intră echipele din România

  • 5/6 iulie şi 12/13 iulie – turul 1 preliminar Liga Campionilor
  • 19/20 iulie şi 26/27 iulie – turul 2 preliminar Liga Campionilor
  • 21 iulie şi 28 iulie – turul 2 preliminar Conference League
ADVERTISEMENT

Toamna aduce ultimele meciuri din acest an pentru naţionala României

Pentru că Mondialul din Qatar se va juca la finalul anului, FIFA a schimbat total programul pentru 2022. Astfel, ultimele meciuri din Liga Naţiunilor se vor juca pe 23 septembrie (Finlanda) şi 26 septembrie (Bosnia).

Conform programului pentru 2022, data limită pentru eliberarea jucătorilor care vor merge în Qatar este 14 noiembrie, iar turneul final va începe o săptămână mai târziu. În aceste condiţii, şansele ca România să joace vreun amical în acea perioadă sunt reduse.

Programul naţionalei în toamnă

  • 23 septembrie: Finlanda – România
  • 26 septembrie: România – Bosnia

La anul începe lupta pentru calificarea la EURO 2024

După meciurile din septembrie 2022, naţionala României va mai reveni la muncă abia în primăvara anului următor, când se vor juca primele două etape din preliminariile EURO 2024. Tricolorii vor mai avea încă patru ferestre, în care se vor disputa câte două partide, pentru calificarea la turneul final.

Pe 9 octombrie 2022, după terminarea Ligii Naţiunilor, România îşi va afla adversarii din preliminariile EURO 2024. Urnele vor fi alcătuite în funcţie de clasamentul final din Nations League.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,30 este cota pentru „0-1 scor corect” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT