News

Vasile Dâncu, reacţie despre Liviu Dragnea: „Şi-a creat o imagine ca a lui Nicolae Ceaușescu”

03.06.2019 | 10:56
Vasile Dancu reactie despre Liviu Dragnea Sia creat o imagine ca a lui Nicolae Ceausescu

Eșecul lui Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, care în aceste momente se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de trei ani și șase luni, a surprins foarte mulți actori ai scenei politice de la noi, însă nu și pe fostul vicepremier Vasile Dâncu.

Vasile Dâncu a identificat marea greșeală a lui Liviu Dragnea

Actualmente sociolog, acesta a identificat momentul în care Liviu Dragnea a pierdut definitiv încrederea electoratului său. Vasile Dâncu consideră că fostul lider social-democrat a greșit grav atunci când l-a catalogat drept „nimic” pe un român care se arătase nemulțumit de actuala guvernare.

Nu și-a dat seama de acest pericol de a interacționa cu unul care i-a strigat nimicule, deși el a reacționat. Nu și-a dat seama de pericolele care vin din aceasta prezența fizică pe care azi nu o mai recomandă nimeni. Chestiunea asta cu doi ani de guvernare a creat această imagine a lui ca fiind un fel de Ceaușescu, fiind un fel de dictator” , a declarat Vasile Dâncu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Vasile Dâncu a vorbit despre greșelile comise de Liviu Dragnea. Sursa foto:monitoruldecluj
Vasile Dâncu a vorbit despre greșelile comise de Liviu Dragnea. Sursa foto:monitoruldecluj

Vasile Dâncu analizează decăderea politică a lui Liviu Dragnea

Când Liviu Dragnea a spus: „NIMIC ești tu” unui cetăţean care îl apostrofase într-un mediu consensual, de partid, nu și-a dat seama că își va putea periclita viitoare discursuri sau băi de mulţime. În acel moment nu și-a dat seama de noua regulă a participării: Indiferent în ce loc ar fi, chiar și la un miting al PSD, cei fără de putere au dreptul la cuvânt, fie că acesta este o replică decentă, fie că este o mare vulgaritate, așa cum a fost mesajul unui șofer român din Suedia, replică ce a devenit virală și care i-a făcut și pe cei mai importanţi oameni din stat să o adopte ca semn al unei poziţii politice, chiar dacă nu era nici mesaj politic și nici opoziţie nu era, era doar o vulgaritate de galerie de la fotbal” , a mai spus fostul vicepremier.

Totodată, Vasile Dâncu a precizat că Viorica Dăncilă va trebui sprijinită de membrii Partidului Social Democrat, pentru a putea reuși să redreseze formațiunea politică, după loviturile crunte primite în ultimele zile.

Nu cred că ar trebui făcut congresul așa cum spun unii din partid, după alegerile prezidențiale”, a mai spus Dâncu, susținând deopotrivă că nu aceasta nu reprezintă decât o prelungire a crizei. ”După părerea mea e o greșeală. Congresul trebuie făcut foarte repede” , consideră Vasile Dâncu.