Fotbal intern

Vasile Maftei i-a cerut ajutorul lui Neluțu Varga. Vrea să își recupereze banii de la CFR!

28.08.2018 | 13:48
Vasile Maftei ia cerut ajutorul lui Nelutu Varga Vrea sa isi recupereze banii de la CFR

Vasile Maftei i-a cerut ajutorul lui Neluțu Varga. Fotbalistul Rapidului încearcă de patru ani să își recupereze banii pe care oficialii CFR-ului aveau să îi dea înainte ca echipa să intre oficial în insolvență, în anul 2015.

Vasile Maftei a mărturisit pentru FANATIK.RO că experiența de la CFR Cluj a fost una dintre cele mai nereușite pentru el după ce gruparea din Gruia nu i-a plătit nici acum integral datoria de 96 de mii de euro pe care i-o datorează conform contractului pe care jucătorul îl avea înainte ca echipa să intre oficial în insolvență. Fotbalistul ne-a spus că, deși comisiile de la București i-au dat câștig de cauză pe suma respectivă, totuși ardelenii i-au achitat până în prezent doar 10 la sută din această sumă după ce i-au prezentat alte documente.

Vasile Maftei i-a cerut ajutorul lui Neluțu Varga. Vrea să își recupereze banii de la CFR!

Însă FANATIK.RO a aflat că, deși Maftei declarase că își luase gândul definitiv de la acești bani, totuși a încercat să își recupereze suma respectivă după ce i-a transmis problema sa chiar actualului patron Neluțu Varga, cel care atunci când fotbalistul Rapidului juca la CFR nu avea nici o treabă cu formația din Gruia. “M-am săturat cu toate combinaţiile astea care s-au făcut la CFR în ultimii ani. Eu, Liviu Ganea, Piccolo, dar şi alţii care am jucat la CFR în perioada aia ne-am luat ţepe cât casa de la Iuliu Mureşan. Eu nu ştiu cum această echipă a ieşit din insolvenţă, sau a scăpat de depunctare pe la TAS, când noi aveam decizii favorabile de la comisiile de la Bucureşti ca să ne recuperăm banii.

La judecătorii aia din Cluj s-au făcut tot felul de şmecherii, iar eu am cheltuit ca prostul banii pe avocaţi, avioane şi drumuri pe la Cluj şi tot nu mi-am recuperat banii mei munciţi. Ca să fiu sincer mi-am luat gândul de la aceşti bani, iar când am văzut că din cei 96 de mii de euro, cei care se ocupau de club, după ce echipa a intrat în isolvenţă, au decis să primesc doar 10 la sută din sumă am înnebunit. Adică cu actele în mână, cu deciziile favorabile nouă jucătorilor, noi ne-am luat o ţeapă cât casa de la CFR Cluj. Însă recunosc că până la intrarea în insolvenţă conducătorii de la CFR au fost corecţi cu noi, dar totul s-a stricat după 2015. Am mai făcut o ultimă încercare ca să îmi recuperez banii chiar şi la Neluţu Varga. Nu am discutat eu cu el, dar m-a ajutat Marian Copilu. Însă după ce a dispărut şi Marian din club mi-am luat definitiv gândul de la aceşti bani”, a spus Maftei.

Vasile Maftei i-a cerut ajutorul lui Neluțu Varga. Fostul internaţional în tricoul echipei din Gruia
Vasile Maftei i-a cerut ajutorul lui Neluțu Varga. Fostul internaţional în tricoul echipei din Gruia

Vasile Maftei i-a trimis mesaj lui Neluţu Varga

Însă, după ce Vasile Maftei i-a trimis mesaj lui Neluţu Varga răspunsul acestuia către Marian Copilu a fost unul foarte clar. “Dacă găsesc o cale legală să îi dau banii lui Maftei îi voi da, dacă nu, atunci asta este situaţia. Noi lucrăm doar pe actele care sunt în club după ce s-a intrat în insolvenţă şi s-a ieşit din insolvenţă. Mai mult de atât nu am ce să fac”, a spus Neluţu Varga. Din acel moment actualul fotbalist al Rapidului şi-a dat seama că nu o să îşi mai recupereze banii deoarece după intrarea în insolvenţă multe acte au fost schimbate.

În schimb fostul internaţional, Vasile Maftei consideră că de acum forurile de conducere ale fotbalului românesc trebuie să ia măsuri dure şi să aplice legi clare cu echipele care intră în insolvenţă şi încearcă să scape de datoriile către jucători prin tot felul de combinaţii.

Citeşte şi Toni Conceicao, demis o oră de la CFR Cluj! Ce s-a întâmplat în vestiar după 0-2 cu Dudelange

Citeşte şi Jesus Fernandez i-a impresionat pe oficialii lui CFR Cluj. “E foarte bun!”