Sport

Vasile Talpă, „Gulliver” din voleiul românesc: „Nu am mai întâlnit pe nimeni așa înalt ca mine!”

La cei 2,16 metri ai săi, Vasile Talpă este supranumit „Gulliver” din voleiul românesc. Acesta tocmai a reușit să cucerească primul trofeu cu Arcadia Galați.
15.03.2022 | 07:19
Vasile Talpa Gulliver din voleiul romanesc Nu am mai intalnit pe nimeni asa inalt ca mine
Vasile Talpă este „Glliver” din voleiul românesc. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu Vasile Talpă într-o formă de zile mari, Arcadia Galați a învins-o categoric pe Steaua, scor 3-0, în finala Cupei României la volei masculin și a reușit astfel să-și adjudece cel de-al doilea trofeu din istorie. Internaționalul moldovean nu impresionează, însă, doar prin evoluțiile din teren.

Faceți cunoștință cu „Gulliver” din voleiul românesc. Tocmai a cucerit Cupa României

La cei 2,16 metri pe care îi măsoară, Vasile Talpă este, cel mai înalt jucător din campionat, cu toții îl știu drept „Gulliver” al voleiului românesc, iar copiii ard de nerăbdare să facă poze cu el. Așa s-a întâmplat și în weekend-ul trecut, imediat după fluierul final al meciului.

ADVERTISEMENT

Pentru ei e ceva wow, că e prima dată în viața lor când văd așa o persoană înaltă ca mine”, mărturisește, cu zâmbetul pe buze, voleibalistul originar din Republica Moldova, semn că nu-l deranjează absolut deloc această situație.

Ba chiar o înțelege întru totul, mai ales că nu i-a fost dat până acum să întâlnească o persoană de aceeași înălțime: „Nu am crezut că o să ajung așa de înalt, am 2,16 metri. Deocamdată nu am văzut persoane înalte ca mine. În volei sunt, dar nu am fost eu față în față cu ele. Lumea se vede fain de aici de sus, e super”.

ADVERTISEMENT

Câștigarea Cupei României, un moment special pentru antrenorul Arcadei Galați: „Cele mai frumoase amintiri se leagă de Brașov”

În ceea ce privește trofeul cucerit în weekend-ul trecut, acesta are o semnificație aparte și pentru antrenorul Arcadei. Motivul? Turneul Final Four s-a desfășurat chiar la Brașov, oraș în care Sergiu Stancu s-a născut și a făcut ulterior primii pași în voleiul profesionist.

Este pentru prima dată când câștig un trofeu în Brașov, clar că a fost o emoție particulară pentru mine, multă lume cunoscută, rude, cunoștințe, prieteni și cu atât mai mult mă bucură acest succes.

ADVERTISEMENT

Am început voleiul la juniorii de la CSS Tractorul Brașov împreună cu profesorul Raicu Viorel, după aceea tot ce a însemnat cariera mea de sportiv e datorată tatălui meu. Pe această cale îi mulțumesc.

Am debutat la 16 ani la echipa din localitate, Tractorul, și apoi am mers mai departe. Primele amintiri, cele mai frumoase amintiri ale mele în dezvoltarea mea ca sportiv, se leagă de Brașov, bineînțeles”, își amintește tehnicianul formației gălățene.

ADVERTISEMENT