Fotbal intern

Vassaras, scandal cu Balaj și Crăciunescu: „Vreți să întreb pe cineva care e prezentator TV? Nu e compatibil!”

22.03.2019 | 12:15
Vassaras scandal cu Balaj si Craciunescu Vreti sa intreb pe cineva care e prezentator TV Nu e compatibil

Grecul Kyros Vassaras nu are parte de liniște. Șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor a intrat într-un scandal cu Balaj și Crăciunescu. Cei doi foști arbitri nu sunt de acord cu măsurile luate de Vassaras și n-au ezitat să spună lucrul acesta public. Într-un interviu acordat exclusiv pentru FANATIK, Vassaras a ținut să lămurească mai multe aspecte legate de acest conflict. Grecul spune că cei doi sunt lipsiți de respect. Cu Crăciunescu am colaborat, pe Porumboiu îl cunosc, Balaj a vrut să fie comentator”, a precizat Vassaras.

  • Ați încercat să cooperați cu nume importante din arbitrajul românesc, precum Crăciunescu, Porumboiu sau Balaj? Ați discutat cu aceste persoane sau ați simțit că este o distanță între dumneavoastră și ei?

– Cine pune o distanță între mine și ei? Eu? Oricine vrea să vorbească despre dezvoltarea arbitrilor să vină aici să colaborăm. Chiar nu înțeleg astfel de întrebări pentru că noi trebuie să mergem înainte. Ce, am eu vreo problemă să discut cu ei? Cu Cristi (n.r. Balaj) am lucrat mulți ani împreună. El a decis să fie comentator. Super, foarte bine! Cu Crăciunescu am colaborat, a fost membru al Comitetului când am ajuns aici, pe Porumboiu îl cunosc. Care e problema până la urmă?!

  • Sunteți de acord că arbitrii mai tineri sau chiar cei de top ar putea beneficia dacă aceste nume mari v-ar ajuta pe dumneavoastră sau pe CCA să progresați?

– Mi se pare că este o formă de lipsă de respect! Sunt aici ca președinte CCA! Credeți că nu pot avea succes fără cei de care ați pomenit? E o lipsă de respect pentru instituția pe care o conduc. Și noi avem nume mari aici. Cunosc mulți fotbaliști mari care nu și-au făcut un nume ca antrenori. Întrebarea asta o aud de multe ori, venind din partea aceloraşi oameni.

Vassaras, scandal cui Balaj și Crăciunescu. Kyros Vassaras in cadrul galei AFAN, desfasurata in sala Ronda a hotelului Intercontinental, duminica 7 ianuarie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Kyros Vassaras la Adunarea Generală a FRF

Vassaras, scandal cu Balaj și Crăciunescu

  • Și care e răspunsul clar al lui Kyros Vassaras?

– Eu am decis să lucrez pentru arbitri, alții au decis să lucreze cu televiziunile. Fiecare cu scopul lui. Vreți să întreb pe cineva care e prezentator tv să lucreze cu arbitri? Nu e compatibil! Oricine vrea să ajute CCA, trebuie să aibă o funcție în arbitraj. Un comentator tv nu va putea face asta. Dar să știți că eu îi respect pe acești oameni și nu îi acuz de nimic pentru că știu că trebuie să respecți. Dar când primesc acuzații publice, oamenii râd pentru că își dau seama că au de-a face cu o slăbiciune. Să fii puternic înseamnă să lupți și să construiești. Ai nevoie de o groază de timp pentru a construi, fiindcă să distrugi e foarte ușor, o poți face într-o secundă.

Aici suntem deschiși și toată lumea poate ajuta, indiferent de zona din care face parte. Când ești la tv, când ești pe teren, în orice zonă ai fi, poți ajuta fotbalul. Poți ajuta sportul cu informațiile corecte și cu o atitudine corectă, în spiritul acestui sport. Nu este posibil să nu ai greșeli de arbitraj, nu vă pot promite asta. E imposibil chiar și cu VAR. Sunt situații la tv în care sunt revăzute fazele de 10-15 ori. Dar credeți-mă, dacă sunt cazuri în care nu poți vedea o fază și faci o greșeală, asta e, se iartă. Dar dacă un arbitru vede ceva și nu are curajul să fluiere, atunci râmăne fără delegări. Toată lumea e tratată ca jucătorii: ai o performanță bună, ești delegat, dacă ai prestații mai slabe, ești delegat mai puțin.