Life

Vedeta serialului Groapa spune ce se întâmplă în spatele camerelor, la Pro Tv

Tiberiu Dobrică, actorul care joacă rolul lui Tibi Meclă în serialul “Groapa” de la Pro TV, face dezvăluiri neașteptate, în exclusivitate
14.12.2023 | 16:20
Vedeta serialului Groapa spune ce se intampla in spatele camerelor la Pro Tv
Tiberiu Dobrică, actorul din Groapa, de la Pro TV, noul Robert de Niro al României. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Tiberiu Dobrică, sau Tibi Meclă, așa cum îl cunoașteți de pe micile ecrane, are o carieră în plină ascensiune. Actorul din “Groapa”, de la PRO TV, și-a deschis sufletul în interviul exclusiv pentru FANATIK. A povestit cum se înțelege cu colegii de platou, dar și care este idolul său în lumea cinematografică.

Tiberiu Dobrică, despre viața de actor: “Poți fi mereu altcineva”

Cum e viața de actor? Care sunt părțile frumoase și părțile mai puțin frumoase ale acestei meserii?

ADVERTISEMENT

–  Viața de actor e foarte frumoasă, pentru că poți fi mereu altcineva. Practic, momentele de pe platouri sau cele de pe scenă sunt cele care te pot face să simți că trăiești mai multe vieți într-una singură, experimentând diverse stări și situații. Cred că viața noastră, a tuturor, ar trebui să fie considerată frumoasă, indiferent de meserie. Dar, recunosc cinstit că e un mare plus atunci când faci ceea ce îți place, când faci lucrurile cu sufletul. Asta îți aduce o împlinire colosală.

 Ți-ai dorit să devii actor încă de când erai mic?

⁠- Da, asta îmi doream, însă nu știam cum, până am descoperit liceul de arte „Dinu Lipatti”. Aici vreau să o aduc în discuție pe prima mea profesoară de Arta Actorului. Este vorba despre Anca Iliese, care m-a făcut să vreau să trăiesc pentru această meserie. A fost mentorul meu și omul care mi-a insuflat și mai tare dragostea pentru teatru și film. Cred că în viață ai nevoie de oamenii potriviți, la momentul potrivit.

ADVERTISEMENT

Care a fost prima ta interacțiune cu actoria?

– Prima interacțiune cu actoria a avut loc în miniseria de pe HBO Europa: „Valea Mută”, în regia lui Marian Crișan, în anul 2016. Acolo l-am cunoscut prima oară și pe Emilian Oprea, colegul meu din Groapa, Franco.

Îndrăgitul actor, încântat de reacțiile primite la serialul “Groapa”: “Se muncește mult pentru ca totul să iasă ca la carte”

Cum arată o zi pe platourile de filmare?

⁠- Nicio zi nu seamănă cu cealaltă! În primul rând, orele de filmare variază atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, sunt multe lucruri care se petrec pe un platou. Uneori stai ore întregi pentru a filma 30 de minute, alteori totul se mișcă foarte repede și te trezești intrând imediat dintr-o secvență în alta. Se muncește mult și toată lumea depune eforturi pentru ca totul să iasă ca la carte.
 
Cum merge proiectul „Groapa” de la Pro TV?

ADVERTISEMENT

⁠- Momentan s-au încheiat filmările pentru serialul Groapa, iar sezonul 1 s-a terminat. Mă bucur că oamenii au urmărit acest prim sezon și că au ajuns să îndrăgească personajele pe care le interpretăm.

Spune-mi puțin despre personajul tău. Cât de greu ți-a fost să te transpui în pielea personajului?

ADVERTISEMENT

⁠- Tibi „Meclă” este un băiat din Giurgiu, fiu de frizer, un personaj aflat la 2 poli: pe de-o parte e dur, dar are un suflet bun. „Meclă” nu a avut posibilitatea unei vieți ușoare și liniștite, dar luptă să fie de ajutor ori de câte ori este nevoie.

Totul despre personajul Tibi Meclă: “Este definit de un caracter puternic”

E foarte emotiv și definit de un caracter puternic. Tibi este tipul care de-abia așteaptă să demonstreze cine este și ce poate și nu ratează nicio ocazie să puncteze asta.
Așa cum am mai spus, viața mea diferă mult față de rolul pe care îl interpretez, deci pot spune că a fost un proces complicat și complex de transpunere în pielea personajului Tibi „Meclă”.

Pentru a juca un personaj, trebuie să te identifici cu el, să uiți cine ești tu, în viața reală și să-i dedici timpul filmărilor doar lui. Ești el și atât, nu mai e loc de altceva. Trebuie să trăiești viața lui, să iubești ce iubește el și să urăști ce urăște el. Când se încheie filmările și pleci acasă, îți poți relua viața de unde ai lăsat-o. E un proces minunat de metamorfozare.

 Cum te înțelegi cu colegii pe platourile de filmare?

– M-am înțeles bine cu toată lumea. Eu sunt un tip căruia îi place să lucreze în echipă. Mă pliez ușor pe cerințe și interacționez extrem de bine cu oamenii. Ne simțim bine între noi, facem glume, repetăm împreună și punem fiecare, cărămidă cu cărămidă, pentru a construi ceea ce se vede pe micul ecran.

Tiberiu Dobrică, Robert de Niro al României: “Un monstru al cinematografiei și o emblemă de stil”

Care este actorul pe care îl admiri cel mai mult și de la care ți-ai dori să „furi” din tainele meseriei?

⁠- De la fiecare coleg de platou îmi doresc să fur meserie, evident, dar vă spun că idolul meu este Robert De Niro. A fost și va rămâne întotdeauna un „monstru” al cinematografiei și o emblemă de stil, chiar și acum, la 80 de ani.

Știu ca ai spus la un moment dat că se filmează non stop pentru serial. Mai ai timp liber pentru viața personală?

– A fost dificil, extenuant, dar frumos să filmez pentru primul sezon „Groapa”. Într-adevăr, nu am mai avut timp pentru micile plăcerile ale vieții, chiar dacă am avut și unele zile de filmări cu pauze între ele.

Acum că s-a încheiat, mă bucur din plin de „vacanță” și sunt gata pentru un nou capitol. E foarte important să știi cum să gestionezi timpul. Să jonglezi cu viața personală și cea profesională, să găsești un echilibru.

Actorul a încheiat relația cu fosta lui iubită: “Este mai sănătos să ne oprim”

Dar iubita ta? Am citit undeva că nu mai sunteți împreună.

⁠- Relația dintre mine si fosta mea prietenă s-a încheiat. Am decis că este mai sănătos să ne oprim și să lăsăm loc de bună ziua.

Dacă ai fi putut să joci într-un film celebru care ar fi acela și de ce.

– Mi-ar fi plăcut să joc în Nașul 2, în rolul lui Vito Corleone (Robert De Niro) pentru complexitatea și impactul personajului. Îmi plac provocările și cred că limitele îți sunt duse la extrem atunci când ești implicat într-un asemenea rol, cu o așa anvergură. Așa cum am menționat mai sus, pentru mine e reperul absolut al cinematografiei.

Tibi Dobrică, ambiție de fier: “Lupt să devin din ce în ce mai bun”

Dacă ai putea să le dai un sfat tinerilor care vor să aleagă această meserie, care ar fi acel sfat?

⁠- Să își asume că arta cere sacrificii! Să își scoată din cap faima și banii! Nu despre asta este vorba! Și să rețină că este un proces lung, anevoios, dar frumos! Faceți pentru sufletul vostru, trăiți pentru public!

Unde te vezi peste 5 ani?

⁠- Las destinul să mă surprindă cât mai plăcut, dar îmi doresc doar să muncesc frumos, să lupt și să devin din ce în ce mai bun. Știm cu toții că atunci când există muncă și dăruire, vin și rezultatele. Așa că dacă vreau să mă văd cât mai sus peste 5 ani. Trebuie să lucrez constant și să fiu trup și suflet pentru meseria mea. Cu siguranță peste 5 ani ne vom auzi din nou și o să vă povestesc!

ADVERTISEMENT