Life

Veniră Sărbătorile! Ce se întâmplă la Târgul de Crăciun din Craiova: ”Ne descurcăm cum putem”

Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschis spre bucuria tuturor oltenilor și nu numai, motiv perfect pentru o mică inspecție în ”raiul copiilor”.
19.11.2022 | 11:24
Venira Sarbatorile Ce se intampla la Targul de Craciun din Craiova Ne descurcam cum putem
Targul de Crăciun din Craiova, raiul copiilor / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Reporterii FANATIK au dat o fugă în târg și au aflat, de la comercianții din oraș, cum stau lucrurile. Iar ce s-a văzut e impresionant: bradul de peste 20 de metri pătrați, figurinele luminoase și centrul Craiovei împodobit de Sărbătoare au fost motivele care i-au determinat pe locuitori să iasă din case. În astfel de situații, aproape că nici frigul nu mai contează!

Cum arată târgul de Crăciun din Craiova și ce poți găsi la căsuțele „magice” din centrul orașului

În centrul Craiovei poți să găsești tot ce vrei și ce nu vrei! Gesturile primarului au împărțit locuitorii în două tabere: una în care oamenii o apreciază pe Olguța pentru tot ceea ce a făcut anul acesta și una în care cârcotașii susțin că s-au cheltuit prea mulți bani pentru acest proiect.

ADVERTISEMENT

Oricum… atunci când privești decorațiunile colorate și tot ce îți oferă târgul, parcă, parcă nu-ți mai vine să te gândești la bugetul investit! Mai ales dacă nu plătești impozitele pe acolo…

În Târgul de Crăciun din Craiova poți găsi un patinoar de 700 de metri pătrați, preparate tradiționale românești ale căror prețuri pornesc de la 10 lei (100 grame de șorici = 10 lei), căbănuțe cu vin fiert, ciocolată caldă, ceaiuri și cafele al căror preț pornesc de la 5 lei, dulciuri de tot felul, turtă dulce, ciocolată de casă, dar și fructe de mare, burgeri, fripturi care mai de care mai suculente și multe alte bunătăți.

ADVERTISEMENT

Nici la capitolul îmbrăcăminte nu stau mai prost cei de la Craiova. În târgul de Crăciun sunt amplasate câteva căsuțe de la care poți cumpăra o vestă tradițională, o ie, rochii brodate manual, dar și cadouri pentru cei dragi, toate lucrate manual.

Târgul de Crăciun, raiul copiilor

Pentru că astfel de târguri sunt o adevărată bucurie pentru copii, am vrut să știm de câți bani ai nevoie, pentru a le satisface toate mofturile. Doamna Aura Bichigean a venit în Craiova din comuna Leu, alături de nepoțelul său de 9 ani. În exclusivitate, pensionara ne-a mărturisit că prețurile din târg sunt acceptabile și, în funcție de buget, poți să te pliezi pe necesitățile și dorințele celor mici.

ADVERTISEMENT

„Noi am venit din Leu. Nepoțelul și-a dorit mult să ajungem aici, dar n-am putut să-l aducem nici sâmbătă și nici duminică. Oricum, ar fi fost foarte aglomerat, am văzut la televizor câtă lume a venit. Prețurile sunt bune, cu 100 de lei poți să cumperi copiilor o jucărie, ceva dulce și chiar ceva de mâncare. Pensiile sunt mici, dar ne descurcăm și noi cum putem”, a declarat femeia, pentru FANATIK.

Un lucru foarte important pe care l-au sesizat reporterii încă de la intrarea în Târgul de Crăciun din Craiova a fost Poliția Locală, care patrulează la orice pas.

ADVERTISEMENT

„Mulțumim lui Dumnezeu, totul este bine până acum, însă trebuie să luăm în calcul că este abia începutul târgului. În weekend este foarte aglomerat, trebuie să fim vigilenți, se pot întâmpla multe. Cel mai mult analizăm grupurile de tineri, care fac, de cele mai multe ori, cele mai multe probleme. Trebuie să monitorizăm și standurile unde se poate consuma alcool și să fim atenți la orice pas. Ne străduim să le oferim locuitorilor o experiență plăcută și sigură”, spune polițistul local.

Cât se plătește, lunar, pentru chiria de la târg

Pentru că ne place să vă dăm toate informațiile și să fie totul pus la punct, nu vă gândiți că am ratat ocazia de a sta de vorbă cu comercianții din Bănie. Aceștia au povestit, în exclusivitate pentru FANATIK, cum merg vânzările, ce produse putem găsi la taraba lor, dar și cât costă o chirie în centrul orașului, pentru a putea beneficia de un loc în târgul de Crăciun.

Nu am mers prea mult și am găsit-o pe doamna Camelia Panaghianu. La standul ei, oamenii se îmbulzeau să cumpere turtă dulce, în diverse forme și culori. Aceasta ne-a declarat că a venit tocmai din Sibiu pentru a face vânzare în Craiova.

„Eu sunt din Sibiu. Nu este afacerea mea, sunt angajată aici ca lucrător comercial. La standul nostru puteți găsi cea mai bună turtă dulce din Craiova! Cel mai scump produs costă numai 15 lei și este vorba de o ghetuță de turtă dulce.

Restul costă 10 lei! Pe weekend merg mai bine vânzările, în timpul săptămânii, mai puțin… Până acum, cea mai mare sumă pe care am încasat-o din vânzarea produselor a fost de aproape 2.000 de lei într-o zi, weekendul trecut. Suntem aici până pe 8 ianuarie”, spune femeia, pentru FANATIK.

”Nu prea merge treaba”

Rămânem tot la capitolul căsuțe cu bunătăți și dăm de domnul Bebe Dabu. Comerciantul din județul Dolj a venit în târgul din Craiova pentru a vinde produse lucrate manual din foi de porumb, produse ce pot reprezenta un cadou cu totul deosebit pentru cei dragi.

„La noi la stand puteți găsi orice decorațiune vreți, de la cele mai mici până la cele mai mari, de la cele mai scumpe până la cele mai ieftine. Cel mai scump produs pe care îl avem este acest set cu cafea, costă 250 lei, iar cel mai ieftin costă 40 de lei și este vorba despre o sorcovă. Și aceasta este lucrată manual.

Pe săptămână nu prea merge treaba, dar în weekend am reușit să fac, cel mai mult, 500 de lei. Chiria costă undeva la 1.000 de lei, poate 1.200. Nu știu exact. Ce este inedit la standul nostru este că această cafea din setul de 250 de lei vine în stare crudă și este procesată de șeful meu la cafeneaua lui de aici din centru. Acolo mai puteți găsi și prăjituri de tot felul”, a declarat Bebe Dabu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: