News

Verificări suplimentare pentru jucătorii la păcănele. Ce se întâmplă dacă vor câștiga peste 2.000 de euro dintr-o dată

Jucătorii la păcănele care câștigă peste 2.000 de euro trebuie să își dea datele personale. Autoritățile vor verifica beneficiarul real mult mai temeinic.
10.01.2022 | 10:33
Verificari suplimentare pentru jucatorii la pacanele Ce se intampla daca vor castiga peste 2000 de euro dintro data
Verificări suplimentare pentru jucătorii la păcănele. Ce se întâmplă dacă vor câștiga peste 2.000 de euro dintr-o dată. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Jucătorii de la păcănele trebuie să își dea datele persoanale atunci când intră în cazinouri. Mai mult decât atât, ele vor fi chiar verificate și păstrate ani de zile.

Ghinon vor avea cei care vor câștiga mulți bani, mai precis peste 2.000 de euro dintr-o dată, deoarece ei vor fi și mai aspru verificați.

ADVERTISEMENT

Veștile sunt chiar și mai proaste, deoarece acolo li se termină norocul acestor jucători la păcănele, odată cu câștigarea celor 2.000 de euro dintr-o singură mână.

Jucătorii de la păcănele, verificați temeinic pentru a se vedea inclusiv dacă au legături cu finanțarea terorismului

După aceea, asupra lor poate plana inclusiv o suspiciune de finanțare a terorismului internațional.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, patronii de jocuri de noroc trebuie să își cunoască foarte bine clienții, inclusiv prin cunoașterea datelor lor personale.

Lucrurile merg chiar mai departe de atât, căci nu este nevoie numai de nume și prenume, ci inclusiv de porecle.

ADVERTISEMENT

Ce date trebuie să dea jucătorii de la cazinouri

Jucătorii de păcănele vor trebui să își dea data și locul nașterii, seria și numărul cărții de identitate, CNP-ul, cetățenia, adresa de domiciliu sau de reședință.

Mai mult, toate aceste informații cerute de patronii de la jocurile de noroc pot fi păstrate până la cinci ani de zile de la momentul în care se face ultima operațiune.

ADVERTISEMENT

Informațiile, păstrate până la cinci ani de zile

Totodată, furnizorul de jocuri de noroc poate să stabilească prin decizii interne ce să facă, de fapt, cu documentele.

„Furnizorul de servicii de jocuri de noroc reține în evidența proprie toate documentele și înregistrările legate de client și tranzacții pentru o perioadă de 5 ani de la data ultimei operațiuni efectuate de client în relația cu acesta.

Furnizorul stabilește, prin politica sa internă, mecanisme adecvate privind păstrarea documentelor, cu respectarea prevederilor art. 21 din Legea nr. 129/2019, și accesul la acestea”, se arată în lege.

Totodată, informațiile necesare pot fi obținute din diverse alte surse. Singurele criterii care trebuie îndeplinite sunt cele legale.

Informațiile vor fi obținute „din orice alte surse credibile și independente, dar fără a se limita la bazele de date publice/private care conțin informații de la autorități publice, care pot fi consultate prin mijloace rezonabile și legale, conform prevederilor art. 11 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 129/2019”.

ADVERTISEMENT