Sporturi

Veste bună pentru Petra Kvitova! Agresorul jucătoarei de tenis a aflat cât va sta după gratii

26.03.2019 | 17:18
Veste buna pentru Petra Kvitova Agresorul jucatoarei de tenis a aflat cat va sta dupa gratii

Veste bună pentru Petra Kvitova, jucătoarea de tenis care ocupă locul 2 în clasamentul WTA. Agresorul sportivei din Cehia, Radim Zondra,  cel care a tăiat-o la mână în decembrie 2016 și-a aflat pedeapsa. Reuters anunță că bărbatul în vârstă de 33 de ani va sta în spatele gratiilor 8 ani.

Veste bună pentru Petra Kvitova! Câți ani va sta agresorul ei după gratii

Pe 20 decembrie 2016, Petra Kvitova a fost victima unui atac în locuința ei din Cehia. Jucătoarea de tenis a încercat să se apere de agresor și a fost tăiată cu un cuțit la mâna stângă. Aceasta a avut nevoie de cinci luni pentru a reveni pe terenul de tenis după a a suferit o intervenție chirurgicală.

Petra Kvitova s-a ales cu leziuni la ligamentele și tendoanele de la mâna stângă, cea cu care joacă, atunci când l-a înfruntat pe bărbatul care intrase în casa ei pentru a o jefui. Deși risca între 5 și 12 ani de închisoare, agresorul jucătoarei de tenis din Cehia a aflat că a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Radim Zondra, bărbatul care a agresat-o pe Petra Kvitova
Radim Zondra, bărbatul care a agresat-o pe Petra Kvitova

Ce declara Petra Kvitova după ce a fost atacată

„Mărturisesc asta pentru prima dată. Este ciudat, sunt conștientă, dar nu credeam că voi mai putea juca la acest nivel. Nu a fost ușor să trec peste acel eveniment. Aici mă refer la parte psihică, nu la cea fizică. 

Mi-a luat foarte mult timp să recapăt încrederea în oameni, în special în bărbați. Nu puteam sta singură în preajma lor. Îmi amintesc și acum prima zi în care am rămas singură. Era în vestiarul clubului la care mă antrenez în Praga.  Am mers imediat la cei din staff-ul meu și le-am zis că a fost mai bine decât mă așteptam”, a declarat Kvitova.