News

Veste bună pentru milioane de pensionari. Când intră banii pe card înainte de Paște

Milioane de pensionari vor primi banii pe card înainte de sărbătorile pascale. Autoritățile au anunțat data exactă pentru virare
26.04.2024 | 08:54
Veste buna pentru milioane de pensionari Cand intra banii pe card inainte de Paste
Pensiile românilor vor fi virate mai devreme în luna mai, pentru a putea fi folosite înainte de Paşte. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În luna mai 2024, pensiile vor fi transferate în avans, înainte de sărbătorirea Paștelui. A fost stabilită data exactă a transferului banilor de pensii.

Când vor primi românii pensiile înainte de Paște

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, cele două documente normative necesare pentru a asigura plățile anticipate ale pensiilor pentru români. 

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat că prin hotărârea de guvern adoptată joi, în luna aprilie, vor fi inițiate procedurile necesare pentru a efectua transferul pensiilor înainte de Paște.

„Astăzi avem două acte normative care ne facilitează posibilitatea de a da pensiile românilor înainte de sărbătorile pascale. Cele două sunt o HG şi, respectiv, un memorandum.

ADVERTISEMENT

Hotărârea de guvern este cea care ne permite să declanşăm procedurile instituţionale în luna aprilie, astfel încât banii să fie viraţi la timp atât Companiei Naţionale Poşta Română, care livrează aproape jumătate din pensiile românilor prin factorii poştali, cât şi de a alimenta conturile băncilor comerciale cu care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Casa Naţională de Pensii are convenţii, cele 22 de instituţii bancare, astfel încât acestea, la rândul lor, să poată face viramentele către români înainte de sărbătorile pascale”, a precizat Simona Bucura-Oprescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre transferul pensiilor

Estimările indică faptul că atât Poșta Română, cât și instituțiile bancare vor respecta graficul convenit, astfel încât toți românii să primească pensiile înainte de Paști.

ADVERTISEMENT

Data la care vor primi banii în cont este 2-3 mai, în loc de 12 mai, conform convenției anterioare, iar data la care vor fi distribuite pensiile de către factorii poștali este până la 3 mai, inclusiv, a mai spus Simona Bucura-Oprescu, conform Agerpres.

Ministrul a afirmat că a discutat atât cu reprezentanții Poștei Române, cât și cu cei ai instituțiilor bancare, pentru a asigura plățile anticipate ale pensiilor în luna mai.

ADVERTISEMENT

„Aspectele care ţin de noi sunt procedurile astfel încât să fie viraţi la timp banii către cei cu care noi lucrăm şi de asemenea, ca toate aceste aspecte instituţionale să fie făcute la timp. Mai departe, organizarea internă, atât a băncilor, cât şi a Poştei Române, ţine de dânşii.

Ceea ce pot să vă spun este că atât instituţional, cât şi informal, cu fiecare dintre aceşti parteneri am discutat deja încă de miercuri după-amiaza, de când domnul premier ne-a trasat sarcina, atât nouă, cât şi celorlalţi colegi din Guvern care ţin de declanşarea acestor proceduri, astfel încât pensiile să fie plătite înainte de Paşti”, a adăugat ministrul muncii.

ADVERTISEMENT