News

Veste proastă de la Apple. Lansarea noilor telefoane iPhone 5G, amânată

28.04.2020 | 09:24
Veste proasta de la Apple Lansarea noilor telefoane iPhone 5G amanata
ADVERTISEMENT

Iubitorii tehnologiei și mai ales, fanii Apple vor mai avea de așteptat până noile modele iPhone 5G vor apărea pe piață pentru că firma a luat decizia de a amâna această lansare cu o lună mai târziu decât era stabilit, din cauza pandemiei de coronavirus.

Telefoanele iPhone 5G, lansate mai târziu pe piață din cauza pandemiei

Producția de telefoane mobile a fost afectată serios de pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe 193 de țări din întreaga lume. Compania Apple care urma să lanseze pe piață noile iPhone 5G a decis să amâne momentul cu aproximativ o lună din cauza faptului că activitățile fabricilor din Asia au fost perturbate de acest virus.

ADVERTISEMENT

Din păcate, virusul care a apărut pentru prima oară în China a dus la scăderea cererii în ceea ce privesc telefoanele mobile, prin urmare Apple se pregăteşte pentru o posibilă amânare a lansării primelor sale telefoane.

Anunțul a fost făcut la finalul lunii martie de publicaţia japoneză Nikkei, relatează stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Ce inovații aduce Apple prin intermediul iPhone 5G

Noile modele iPhone 5G care urmează să fie lansate anul acesta vor avea conectivitate 5G, lucru care va permite un timp de reacţie mai scurt şi o viteză mai mare a internetului.

Totodată, noua gamă de telefoane de anul acesta va avea mărimi noi pentru ecrane, dar și un sistem de camere total diferit față de modelele care au apărut până acum pe piață. În plus, modelul 5G va beneficia de cameră TrueDepth poziționată sub ecran.

ADVERTISEMENT

Smartphone-ul va mai avea programul de recunoaștere facială Face ID, cât și Touch ID. Experții sunt de părere că aceste modele vor fi mult peste cele lansate în anul 2019, dar și prețul va fi pe măsură.

Telefoane iPhone, mai puține pe piață anul acesta din cauza coronavirusului

De asemenea, un articol publicat de  WSJ relatează faptul că Apple a redus totodată cu până la 20% numărul de telefoane pe care intenţionează să le fabrice în a doua jumătate a acestui an.  Decizia a fost luată tot din cauza pandemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Compania nu aduce numai vești neplăcute pentru pasionații de tehnologie, ci vine și cu o veste foarte bună. Apple a anunțat că-și va menține planurile în privința lansării a patru noi modele iPhone în a doua jumătate a acestui an.

 

 

ADVERTISEMENT