News

Veste proastă pentru bucureşteni, aproape 100 de blocuri nu vor avea apă caldă toată săptămâna. Explicaţiile Termoenergetica

Termoenergetica anunță lucrări de modernizare a Magistralei 2 Sud. Apa caldă se va opri pentru aproape 100 de blocuri
22.04.2024 | 17:06
Veste proasta pentru bucuresteni aproape 100 de blocuri nu vor avea apa calda toata saptamana Explicatiile Termoenergetica
Apa caldă va fi oprită pentru modernizarea Magistralei 2 Sud. Oamenii din aproape 100 de blocuri vor fi afectați. Sursa foto: Facebook / C.M. Termoenergetica București
ADVERTISEMENT

Furnizarea apei calde către aproape 100 de ansambluri de locuințe a fost suspendată începând din data de luni și va continua până pe 30 aprilie, în scopul modernizării unui tronson de 2.040 de metri liniari din Magistrala 2 Sud, conform informațiilor oficiale furnizate de Termoenergetica.

Aproape 100 de blocuri nu vor avea apă caldă

Sursa citată precizează că proiectul vizează diverse intervenții, incluzând demontarea țevilor provizorii existente care asigură alimentarea actuală și realizarea sudurilor și operațiunilor necesare pentru a restabili unitatea tronsoanelor cu diametre de 500 și 700 de milimetri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se vor instala suporturi metalice și se va monta aproximativ 80 de metri de conducte preizolate. După finalizarea lucrărilor, va fi efectuată o testare a presiunii pe acest tronson de magistrală.

„Această lucrare este necesară și deosebit de importantă pentru continuarea întregului șantier deschis în cadrul acestui obiectiv POIM, prin care vor fi modernizați aproximativ 5200 de metri de conductă magistrală. Lucrarea are în vedere mai multe intervenții prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea și vor fi executate sudurile și operațiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 mm.

ADVERTISEMENT

Tot acum, se vor monta suporți metalici și o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală.Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ nouă puncte termice care alimentează clienții din această zonă (cca. 90 de blocuri) va fi sistată în perioada 22 – 30 aprilie 2024”, a transmis C.M. Termoenergetica București.

Clienții au la dispoziție un număr la care pot suna pentru a afla stadiul lucrărilor

Se va reabilita racordul principal de furnizare a agentului termic pentru Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, care are o vechime similară cu cea a magistralei.

ADVERTISEMENT

Totodată oamenii pot obține informații despre stadiul lucrărilor apelând un număr de telefon sau prin aplicația Termoalert.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea altor probleme apărute. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a mai adăugat Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

Părțile de țeavă cu diametre cuprinse între 500 și 700 de milimetri au fost înlocuite pe șoseaua Ștefan cel Mare, în cadrul lucrărilor din Lotul 5, Obiectivul 5 – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Conform informațiilor furnizate de companie, conducta înlocuită avea o vechime de peste 60 de ani, fiind pusă în funcțiune în anul 1963.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să...
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această...
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Irinel Columbeanu scapă de datorii. Vestea anului în showbiz, ar putea pleca din...
Irinel Columbeanu scapă de datorii. Vestea anului în showbiz, ar putea pleca din azil
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit