News

Avertismentul lui Sebastian Burduja după respingerea bugetului Capitalei: ”Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă”

Liderul PNL București îl acuză pe Nicușor Dan că a propus cu întârziere un buget netransparent și riscă blocarea activității PMB.
08.03.2024 | 17:00
Avertismentul lui Sebastian Burduja dupa respingerea bugetului Capitalei Bucurestenii pot ramane fara transport public caldura si apa calda
Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan de blocarea bugetului Bucureștiului Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja a lansat vineri o serie de acuzații la adresa primarului general al Capitalei și a făcut un apel ca primăria să alcătuiască un buget corect, realist, fără pomeni electorale şi evenimente de campanie.

Avertismentul lui Sebastian Burduja după respingerea bugetului Capitalei

Ministrul Energiei susține că din cauza lui Nicușor Dan bugetul PMB este blocat, iar bucureștenii riscă să rămână fără transport public, căldură şi apă caldă.

ADVERTISEMENT

”Bucureştenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă, atât cât (nu) aveau, oricum. Bugetul Capitalei este în continuare complet blocat.

Mii de angajaţi ai Primăriei Generale nu-şi vor încasa salariile, iar situaţia se va răsfrânge şi asupra termoficării şi transportului public din Bucureşti”, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Șeful PNL București declară că a semnalat situația în repetate rânduri, dar că primarul general a ales să propună bugetul în mod netransparent și cu întârziere.

”A mizat pe ‘şantajarea’ consilierilor generali, invocând riscul blocării oraşului. Altfel nu se explică întârzierea cu o lună a punerii în dezbatere publică a bugetului pentru 2024.

ADVERTISEMENT

Acum primarul general refuză bugetarea banilor necesari pentru termoficare şi transport public, minim 1 miliard de lei, aşa cum a solicitat PNL Bucureşti.

Spune că sumele se vor completa pe parcursul anului, dar nu există nicio garanţie în acest sens în afară de obişnuitul ‘aşa s-a mai făcut’”, continuă liberalul.

ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja a precizat că joi a avut loc o întâlnire între echipa consilierilor generali PNL şi primarul general.

”Am fost mereu şi rămânem deschişi la dialog. Facem un apel public către primăria generală să construiască un buget corect, realist, fără pomeni electorale şi evenimente de campanie.

PNL Bucureşti este gata la orice oră din zi şi din noapte să susţină un asemenea proiect. Vieţile bucureştenilor nu trebuie afectate de orgolii politice fără sens.

Aşa cum am verificat deja cu experţii ministerului de finanţe, de îndată ce bugetul va fi aprobat, banii vor intra în contul Primăriei Generale. Avem un singur aliat: bucureşteanul”, a mai scris șeful liberalilor din București.

Bugetul Capitalei a fost respins de Consiliul General miercuri, pentru a doua oară. Nicușor Dan le-a cerut consilierilor să separe dezbaterea electorală de cea pe buget și a avertizat că angajații PMB vor primi luni doar 25% din salarii.

ADVERTISEMENT