News

Vestea care dă speranțe în plină pandemie! Când va fi sub control noul coronavirus

21.03.2021 | 10:19
Vestea care da sperante in plina pandemie Cand va fi sub control noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Vestea care dă speranțe în plină pandemie vine de la Ugur Sahin, fondatorul BioNTech. Acesta susține că virusul COVID-19 va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii. Culmea, lucrul acesta se va întâmpla în ciuda campaniilor lente de vaccinare din unele state.

Declarația vine într-un moment în care guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici dure din cauza întârzierilor la livrarea vaccinurilor.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta lasă întreg blocul comunitar cu mult în urma unor ţări precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel care vaccinează deja pe bandă rulantă.

Vestea care dă speranțe în plină pandemie de coronavirus

Există însă și oameni optimiști – unul dintre ei este fondatorul BioNTech, partenerul Pfizer la realizarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului aprobate pentru utilizare. Acesta consideră că problemele sunt doar temporare.

ADVERTISEMENT

Ugur Sahin spune că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinați împotriva COVID-19 până la sfârșitul lunii septembrie, moment în care a spus că virusul va pune puține probleme.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii. Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.

Interesant este că Angela Merkel pare pregătită să comande vaccinul rusesc Sputnik V. De altfel, noul motto al nemților este „vaccinați, vaccinați, vaccinați”.

ADVERTISEMENT

Angela Merkel a precizat că Germania este pregătită să comande vaccinul rusesc dacă nu o va face Uniunea Europeană. Evident se va întâmpla lucrul acesta numai după ce acesta primește ok-ul din partea specialiștilor.

ADVERTISEMENT