Fotbal intern

Vestea pe care o așteptau toți rapidiștii! Ce a solicitat președintele clubului

27.02.2019 | 17:33
Lucrările de demolare la stadionul Rapid au început în această săptămânî

Aceasta este vestea pe care o așteptau toți rapidiștii! La doar câteva ore după ce au demarat lucrările de demolare a arenei Valentin Stănescu – Giulești, fanii au aflat că noul stadion ar putea avea o capacitate mărită față de cea comunicată inițial. Suporterii Rapidului s-au arătat dezamăgiți de faptul că arena care se construiește pentru Euro 2020 va avea numai 14 mii de locuri, ceea ce înseamnă cu 5 mii mai puțin față de capacitatea din prezent.

Vestea pe care o așteptau toți rapidiștii!

Consiliul Național de Investiții a alocat nu mai puțin de 27 de milioane de euro pentru ridicarea arenei din Giulești, însă proiectul aprobat nu a mulțumit galeria Rapidului care spune că arena va fi una neîncăpătoare dacă echipa va ajunge în Liga 1 Betano și va evolua din nou în Europa. Reprezentanți ai suporterilor au precizat că echipa va juca departe de cartier în asemenea condiții și, cel mai probabil, va merge pe Național Arena.

Telekom Sport a aflat că la solicitarea fanilor a răspuns până la urmă președintele clubului. Vali Ionescu, şefa CS Rapid a cerut de urgență o mărire a capacităţii viitorului stadion cu 1800 de locuri. Dacă cei de la CNI vor accepta doleanța conducerii giuleștenilor atunci arena va ajunge undeva aproape de 16 mii de locuri, o capacitate chiar mai mare față de cea pe care stadionul a avut-o în ultima perioadă, una în care peluza de lângă teatru a fost închisă.

Ce spun rapidiștii despre demolarea stadionului

Vestea pe care o așteptau toți rapidiștii! Stadion
Noul stadion al Rapidului prezentat de CNI
Daniel Pancu, antrenorul Rapidului abia așteaptă să vadă noua arenă. Stadionul trebuie să fie gata pentru Euro 2020. “E un loc încărcat de istorie. Era momentul pentru că practic nu se mai putea convieţui într-un stadion expirat. Pentru mine era expirat de mult. Mi-aduc aminte de o întâmplare cu Fatih Terim, la meciul cu Bosnia, când ditamai împăratul era la coadă la toaletă, toaleta de la tribuna oficială.
Am mai fost la câteva meciuri ca spectator la tribuna a II-a şi practic nu pot să descriu în cuvinte. Era timpul, e un loc încărcat de nostalgie, rămâne istorie, o istorie frumoasă dar era timpul pentru un nou stadion. Sperăm cu toţii să fim în prima ligă în momentul inaugurării. Am trecut prin momente foarte grele, se mai întâmplă în lume şi la cluburi mai mari, Glasgow Rangers sau altfel de cluburi, ca şi simbolistică va fi legat de renaşterea Rapidului” a declarat Daniel Pancu.
* 1 este locul pe care îl ocupă Rapid în clasamentul Ligii a 3-a