News

Vești bune pentru milioane de români. Pensiile pentru ianuarie se dau mai devreme. Anunțul Poștei Române

Milioanele de vârstnici din România primesc o veste excelentă de la autorități. Pensiile pentru luna ianuarie se dau mai devreme. Anunțul făcut de Poșta Română.
04.01.2023 | 15:52
Vesti bune pentru milioane de romani Pensiile pentru ianuarie se dau mai devreme Anuntul Postei Romane
Pensiile românilor pe luna ianuarie se distribuie mai devreme. Anunțul Poștei Române. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, autoritățile anunțau că pensiile și indemnizațiile sociale vor întârzia câteva zile. Decalarea era reprezentată de perioada sărbătorilor, în care angajații Casei Naționale de Pensii și cei ai Poștei Române au avut zile libere.

Pensiile românilor pe luna ianuarie se distribuie mai devreme. Anunțul Poștei Române

Între timp, situația s-a schimbat radical. Într-un comunicat de presă emis miercuri, 4 ianuarie, Compania Națională Poșta Română anunță că încă de joi, 5 ianuarie, începe distribuirea acestor drepturi sociale, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial.

ADVERTISEMENT

”Mă bucur să pot anunţa că Poşta Română s-a mobilizat exemplar şi a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineaţă, la prima oră, poştaşii noştri să fie pe teren şi să distribuie pensiile cât mai repede.

Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situaţie specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, a afirmat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, potrivit comunicatului de presă de pe site-ul companiei.

ADVERTISEMENT

Pe 30 decembrie 2022, Poșta Română anunța, într-un alt comunicat, că în prima lună a anului, comparativ cu lunile obișnuite, poştaşii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile.

Instituția de stat informa că va livra pensiile în perioada 6-17 ianuarie. Între timp, a revenit și a spus că acest proces va începe pe 5 ianuarie, cu o zi mai devreme.

ADVERTISEMENT

Câți pensionari sunt în România în debut de 2023

Conform datelor oferite de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), în România existau, în debut de 2023, un număr de 4.787.920 pensionari. Pensia medie este de 1.739 lei.

Din acest total, 694.843 de persoane aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 506 lei.

ADVERTISEMENT

Numărul cetățenilor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.823.804 persoane, dintre care 2.200.689 femei.

În decembrie 2022:

  • 7.699 de persoane primeau pensie anticipată (2.470 lei, pensie medie)
  • 91.564 de persoane primeau pensie anticipată parţială (1.796 de lei pensia medie)
  • 398.983 persoane primeau pensie de invaliditate (pensie medie de 781 lei), dintre care 44.794 persoane pentru gradul I de invaliditate (671 lei, pensie medie).
ADVERTISEMENT
Tags: