News

Vești bune pentru peste 2,5 milioane de români. Suma care va intra pe cardurile sociale de Paște

Peste 2,5 milioane de români vulnerabili primesc o veste excelentă de la stat: cardurile sociale vor fi alimentate de Paște.
19.02.2024 | 22:18
Vesti bune pentru peste 25 milioane de romani Suma care va intra pe cardurile sociale de Paste
Milioane de români vor primi bani pe cardurile sociale, chiar înainte de Paște. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 2,5 milioane de români aflați în zona vulnerabilă din punct de vedere al venitului lunar primesc o veste excelentă înainte de debutul primăverii. Cardurile sociale de care beneficiază vor fi încărcate în preajma sărbătorilor de Paște.

Milioane de români vor primi bani pe cardurile sociale, chiar înainte de Paște

În 2024, Guvernul României continuă acordarea celor 250 de lei pentru persoanele vulnerabile, prin programul ”Sprijin pentru România”. La fel ca anul trecut, banii intră pe carduri tot la a doua lună.

ADVERTISEMENT

La finalul săptămânii trecute, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că prima încărcare a cardurilor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei, din 2024, va avea loc începând cu 16 februarie.

De-a lungul anului în curs, acest sprijin financiar în valoare de 250 de lei va fi oferit în șase tranșe. Banii vor ajunge la aproximativ 2,7 milioane de români cu posibilități reduse.

ADVERTISEMENT

A doua tranșă vine perfect pentru cetățenii cu probleme: chiar înainte de Paște. Cu ajutorul tichetelor sociale, oamenii pot achiziţiona mese calde sau alimente, în valoare de 250 de lei, precum: ulei, făină, cafea, mălai, bulion, cartofi, apă plată, apă minerală, mazăre, carne tocată, piept de pui, ceapă, cartofi, etc.

Cetățenii care vor primi bani pe cardurile sociale în 2024

Un comunicat emis de MIPE arată că lista Ministerului Muncii se actualizează constant, pe baza criteriilor de eligibilitate, privind venitul maxim lunar. Pot avea loc modificări lună de lună, ceea ce înseamnă că vor fi considerate şi alte persoane eligibile sau altele nu vor mai primi tichetele pentru alimente, dacă depăşesc venitul mediul lunar stabilit.

ADVERTISEMENT

În acest debut de an 2024, s-au distribuit încă 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili din țară. Acestea au ajuns deja la cetățeni cu ajutorul celor de la Poșta Română.

Tot în acest an, Guvernul a decis ridicarea plafonului până la care vor fi acordate voucherele pentru o masă caldă. În prezent, toți românii care au un venit de 2.000 de lei vor beneficia de cei 250 de lei, bani oferiți în 6 tranșe de Guvern.

ADVERTISEMENT

Amintim faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni.

Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente”, arată MIPE.

ADVERTISEMENT