News

Vouchere sociale 2024. Când se alimentează cardurile sociale. Banii intră direct pe card

Vouchere sociale 2024. Ministrul Investițiilor și al Proiectelor Europene anunță că mai mulți români vor beneficia de ajutorul financiar.
12.02.2024 | 07:18
Vouchere sociale 2024 Cand se alimenteaza cardurile sociale Banii intra direct pe card
Vouchere sociale 2024. Când se alimentează cardurile. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Vouchere sociale 2024. Beneficiarii programului „Sprijin pentru România” vor primi o sumă de bani pe carduri, în următoarele zile. Vorbim de cei 250 de lei acordați de Guvern o dată la două luni.

Vouchere sociale 2024. Când vor intra banii pe card

Ministrul Investițiilor și al Proiectelor Europene, Adrian Câciu, spune că plafonul pentru acordarea acestui ajutor a crescut la suma de 2.000 de lei. Prin urmare, odată cu introducerea modificărilor, mai mulți români vor primi acești bani.

ADVERTISEMENT

Până acum, persoanele care aveau venituri până în 1.700 de lei beneficiau de sprijinul financiar. Aproximativ 2,6 milioane de români cu venituri modeste beneficiază de vouchere sociale în 2024.

Prima tranșă de bani, din acest an, va intra pe carduri după 15 februarie. Ministrul a precizat că va fi actualizată baza de date a beneficiarilor, având în vedere că venitul acestora a fost majorat la 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Avem 2,6 milioane de beneficiari de carduri sociale. Noi am ridicat plafonul la cardurile sociale în acest an. Beneficiarii sunt persoanele care au venituri până în 2.000 lei. Anul trecut era la 1.700.

Am avut și indexarea pensiilor și, având în vedere că încă prețurile sunt destul de sus – au început să mai stagneze, dar sunt încă sus, am zis că e mai bine să beneficieze cât mai mulți cetățeni. Prima tranșă intră în a 2-a parte a lunii februarie din această lună, undeva după 15 februarie avem primele încărcări”, a transmis Adrian Câciu, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă noii beneficiari

Potrivit ministrului, noii beneficiari nu trebuie să facă niciun demers pentru a primi voucherele sociale. Ei sunt incluși în anumite baze de date, sosite de la Ministerul Muncii. Pentru aceștia vor fi emise noi carduri și distribuite prin poștă.

Adrian Câciu mai spune că românii vor primi cardurile sociale acasă, iar momentul în care se va începe distribuirea lor va fi anunțat. Cel mai probabil se va întâmpla la jumătatea lui februarie, spune ministrul.

ADVERTISEMENT

Cardurile deja emise pot fi utilizate în continuare, după ce vor fi încărcate. Beneficiarii voucherelor sociale sunt pensionarii cu venituri ce nu depășesc suma de 2.000 de lei, dar și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu aceleași venituri.

Banii ajung și la familiile cu cel puțin doi copii ori la familiile monoparentale, ale căror venituri pe membru de familie nu depășesc 675 de lei. În 2024, cei 250 de lei vor fi acordați în șase tranșe, și anume în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

 

ADVERTISEMENT
Tags: