News

Vești bune pentru români. Se dau câte 250 de lei, bani de la stat în luna decembrie. Suma intră direct pe card

Vin bani de la stat în luna decembrie, 250 de lei vor intra direct pe card. Ce categorii de români vor beneficia de aceste ajutoare
18.11.2023 | 14:26
Vesti bune pentru romani Se dau cate 250 de lei bani de la stat in luna decembrie Suma intra direct pe card
O nouă tranșă de bani va fi acordată pentru cei nevoiași, în cadrul programului „Sprijin pentru România” / Foto: Inquam Photo
ADVERTISEMENT

În luna decembrie vor fi alimentate din nou cardurile pentru persoane vulnerabile, cu suma de 250 de lei, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. 2,5 milioane de români sunt posesorii acestor carduri.

250 de lei direct pe card

Aceste sume de bani se acordă o dată la două luni persoanelor defavorizate și cu venituri mici, potrivit listelor de beneficiari eligibili, liste care sunt centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

ADVERTISEMENT

Cardurile sociale pentru persoane dezavantajate vor fi din nou alimentate în luna decembrie, cu suma de 250 de lei, prin programul „Sprijin pentru România”. O veste bună pentru cei vulnerabili social.Ultima tranșă din aceste ajutoare a fost acordată în luna octombrie, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început (…) plata unei noi tranșe pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile. Noua tranșă, în valoare de aproximativ 625 milioane lei va asigura, în zilele următoare, încărcarea cardurilor deținute de 2,5 milioane persoane vulnerabile cu încă 250 lei”, preciza ministerul luna trecută.

ADVERTISEMENT

Persoanele cu venituri mici și pensionarii

„Aceste ajutoare sunt acordate o dată la 2 luni, persoanelor cu venituri mici, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, se mai precizează. OUG nr. 63/2022 reglementează cine anume beneficiază de acești bani pentru alimente și mese calde – cei 250 de lei care sunt acordați la fiecare două luni.

O categorie de beneficiari ai acestui ajutor sunt „pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”.

ADVERTISEMENT

Familii defavorizate

O altă categorie de persoane, copii și adulți, „încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”

De ajutorul de 250 de lei prin programul „Sprijin pentru România” beneficiază și familiile cu cel puțin doi copii în întreținere „ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de banii care vin pe card beneficiază și  familiile monoparentale „ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Persoane singure sau fără adăpost

Banii acordați în cadrul programului „Sprijin pentru România” se duc și la persoanele singure și la familiile care au certificat dreptul la ajutor social. De asemenea, de ajutor beneficiază și persoanele fără adăpost „așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene precizează că, „de la începutul programului și până în prezent, au fost plătite beneficiarilor alte opt tranșe aferente ajutoarelor de 250 de lei”, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink