News

Vești bune pentru români. Se dau câte 250 de lei, bani de la stat în luna decembrie. Suma intră direct pe card

Vin bani de la stat în luna decembrie, 250 de lei vor intra direct pe card. Ce categorii de români vor beneficia de aceste ajutoare
18.11.2023 | 14:26
Vesti bune pentru romani Se dau cate 250 de lei bani de la stat in luna decembrie Suma intra direct pe card
O nouă tranșă de bani va fi acordată pentru cei nevoiași, în cadrul programului „Sprijin pentru România” / Foto: Inquam Photo
ADVERTISEMENT

În luna decembrie vor fi alimentate din nou cardurile pentru persoane vulnerabile, cu suma de 250 de lei, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. 2,5 milioane de români sunt posesorii acestor carduri.

250 de lei direct pe card

Aceste sume de bani se acordă o dată la două luni persoanelor defavorizate și cu venituri mici, potrivit listelor de beneficiari eligibili, liste care sunt centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

ADVERTISEMENT

Cardurile sociale pentru persoane dezavantajate vor fi din nou alimentate în luna decembrie, cu suma de 250 de lei, prin programul „Sprijin pentru România”. O veste bună pentru cei vulnerabili social.Ultima tranșă din aceste ajutoare a fost acordată în luna octombrie, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început (…) plata unei noi tranșe pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile. Noua tranșă, în valoare de aproximativ 625 milioane lei va asigura, în zilele următoare, încărcarea cardurilor deținute de 2,5 milioane persoane vulnerabile cu încă 250 lei”, preciza ministerul luna trecută.

ADVERTISEMENT

Persoanele cu venituri mici și pensionarii

„Aceste ajutoare sunt acordate o dată la 2 luni, persoanelor cu venituri mici, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, se mai precizează. OUG nr. 63/2022 reglementează cine anume beneficiază de acești bani pentru alimente și mese calde – cei 250 de lei care sunt acordați la fiecare două luni.

O categorie de beneficiari ai acestui ajutor sunt „pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”.

ADVERTISEMENT

Familii defavorizate

O altă categorie de persoane, copii și adulți, „încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”

De ajutorul de 250 de lei prin programul „Sprijin pentru România” beneficiază și familiile cu cel puțin doi copii în întreținere „ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de banii care vin pe card beneficiază și  familiile monoparentale „ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Persoane singure sau fără adăpost

Banii acordați în cadrul programului „Sprijin pentru România” se duc și la persoanele singure și la familiile care au certificat dreptul la ajutor social. De asemenea, de ajutor beneficiază și persoanele fără adăpost „așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene precizează că, „de la începutul programului și până în prezent, au fost plătite beneficiarilor alte opt tranșe aferente ajutoarelor de 250 de lei”, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată