Sporturi

Vești bune pentru România! Garcia e incertă, iar Mladenovic a fost trimisă în tribună! Cu cine joaca Franța în semifinalele Fed Cup?

11.02.2019 | 12:41
Vesti bune pentru Romania Garcia e incerta iar Mladenovic a fost trimisa in tribuna Cu cine joaca Franta in semifinalele Fed Cup

Putem spune că sunt deja vești bune pentru România în perspectiva semifinalei FED Cup contra Franței, care va avea loc în deplasare, pe 20 și 21 aprilie. Franța a ajuns în penultimul act ca urmare a succesului obținut în Belgia, unde Caroline Garcia și Alize Cornet au fost piesele de bază din schema noului căpitan, Julien Benneteau. Acesta îi succede lui Yannich Noah, care a plecat după înfrângerea din semifinalele ediției precedente, suferită chiar în Franța, la Aix -en -Provence în fața SUA.

Caroline Garcia a reușit două victorii în Belgia, contra lui Alison van Uytvanck și Elise Mertens, primul meci fiind mai greu, de trei seturi și a arătat un tenis solid, de bună calitate. Caroline Garcia a revenit la echipă după doi ani de la ultima ei participare. Motivul pentru care cea mai bună rachetă în tenisul feminin francez nu a mai fost prezentă la Fed Cup ține numai de alegerea ei, preferând să se concentreze strict asupra carierei personale.

Garcia pune pe jar ziariștii francezi

Întrebată de jurnaliști la finalul confruntării cu Belgia dacă această revenire a făcut-o să răspundă și pe viitor convocărilor, mai ales că pe 20 și 21 aprilie urmează semifinala cu echipa care a produs surpriza de a elimina Cehia, adică reprezentativa României, Garcia nu a dat deloc răspunsul așteptat. “Este prea devreme să vorbim despre acest lucru. Deocamdată savurez succesul din Belgia. Voi decide pe mai departe în funcție de prioritățile din programul meu. Am spus mereu că prioritatea o reprezintă cariera mea profesionistă”. Garcia nu a mai jucat pentru Franța de la sfârșitul anului 2016, după finala pierdută la Strasbourg în fața Cehiei. Caroline Garcia se va putea întâlni cu Simona Halep mult mai înainte de Fed Cup, chiar în această săptămână, la Doha, în optimi.

Tot acum a revenit și Alize Cornet, care a lipsit și ea la ultimele acțiuni, dar din motive destul de întemeiate, legate de problemele pe care și le-a creat cu faptul că a fentat efectuarea a trei controale antidoping în 2018. Și a făcut-o cu un rezultat surpriză, victorie în fața lui Elise Mertens. Foarte probabil Cornet va fi prezentă și la meciul cu România. Probleme mari are însă și Kristina Mladenovic, jucătoare care în ultimii ani a fost mereu prezentă la meciurile din Fed Cup și a disputat atât partide de simplu cât și de dublu.

Benneteau visează la refacerea cuplului Garcia-Mladenovic

Pentru prima dată după șase ani Mladenovic a stat în tribună la meciul cu Belgia, dar adevărul este că jucătoarea franceză trece de mai bine de un printr-o perioadă teribil de proastă, cu înfrângeri în serie și este într-o mare cădere inclusiv la nivel mental, pierzându-și foarte mult încrederea în capacitățile ei. Cu Garcia și Cornet la dispoziție Benneteau nu a stat pe gânduri și a trimis-o în tribune pe Mladenovic.

Franța - România Fed Cup. Kristina Mladenovic a fost trimisă în tribune la meciul cu Belgia după ani de zile în care a fost mereu pe teren și la simplu și la dublu
Franța – România Fed Cup. Kristina Mladenovic a fost trimisă în tribune la meciul cu Belgia după ani de zile în care a fost mereu pe teren și la simplu și la dublu

Nici măcar la dublu nu a folosit-o, deși meciul oricum nu mai conta, era deja 3-0 pentru Franța. A preferat tandemul Parmentier-Ferro, însă nu este exclus ca noul căpitan, dacă Garcia va răspunde afirmativ pentru semifinală, să încerce marea lovitură. Și anume să le împace pe Garcia și Mladenovic pentru a reface un dublu extrem de puternic. În 2017 Garcia o anunța pe Cristina că se va concentra pe simplu și renunță la dublu. O refacere a dublului Garcia-Mladenovic ar însemna un mare plus pentru Franța.

În aceste condiții lui Julien Benneteau îi vor fi la dispoziție în mod cert Alize Cornet, Pauline Pauline Parmentier, Fiona Ferro și Kristina Mladenovic și îi rămâne să spere că numărul 1 al echipei, Caroline Garcia, va răspunde afirmativ în aprilie convocării. Cu Garcia, evident, Franța va fi puternică, fără Garcia situația se schimbă în mod radical. Oricum, Caroline a precizat că până la jumătatea lunii martie va da un răspuns precis.