News

Vești excelente pentru milioane de români. Ce se va întâmpla în traficul din București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a dat o veste excelentă bucureștenilor și milioanelor de români care vizitează anual Bucureștiul.
29.01.2024 | 07:47
Vesti excelente pentru milioane de romani Ce se va intampla in traficul din Bucuresti
Vești excelente pentru milioane de români. Ce se va întâmpla în traficul din București
ADVERTISEMENT

Așadar, potrivit primarului Nicușor Dan, mijloacele de transport în comun din București vor fi modernizate. Mai exact, Primăria București a achiziționat și va pune în circulație peste 100 de tramvaie noi, 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice. Anunțul important a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a lui Nicușor Dan.

Vești excelente pentru milioane de români din partea lui Nicușor Dan

”În 2024 toate cele 100 de tramvaie noi, 100 de noi troleibuze și 100 de autobuze electrice vor fi puse în circulație”, a transmis primarul. Finalul de mandat pare că-l responsabilizează pe Nicușor Dan, care nu i-a uitat nici pe bucureștenii care au probleme cu căldura. Acestora le-a promis deja că va achiziționa mai multe mini centrale.

ADVERTISEMENT

”Achiziționăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziția unor capacități modulare de producere de energie termică (tip container) pentru rețeaua de termoficare.

Prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare, vom asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare. Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6. Invit operatorii economici interesați să depună ofertele până pe data de 23 februarie 2024”, a mai scris primarul.

Bucureștenii nu vor mai avea probleme cu apa caldă și căldură peste 2-3 ani

În urmă cu o săptămână, Nicușor Dan anunța că sistemul de termoficare din București funcționează la capacitatea de 99%, în ciuda faptului că existau bucureșteni care se plângeau că au rămas fără apă caldă. Asta, deși Capitala se află în cea mai friguroasă perioadă a iernii, însă sistemul se pare că rezistă fără probleme.

ADVERTISEMENT

”Noi suntem în cea mai friguroasă perioadă a acestei ierni şi sistemul se comportă bine. Am avut perioade în care eram la 100%. Acum suntem la 99%. Se mai întâmplă nişte lucruri. Chiar dacă sunt avarii, dacă este foarte frig, ele sunt remediate patru-cinci zile mai târziu, pentru ca să nu întrerupi funcţionarea. În momentul acesta sistemul se prezintă bine”, a declarat Nicușor Dan.

Cât despre problemele care îi obosesc pe bucureșteni, desele avarii din sistemul de termoficare, acestea ar trebui remediate cândva peste 2-3 ani. Așadar, în 2027 bucureștenii ar trebui să uite definitiv de clasicele probleme cu apa caldă sau încălzirea. Până atunci, avariile ar trebui să fie mereu remediate în câteva zile.

ADVERTISEMENT

”Momentul în care căldura şi apa caldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni o să fie în 2-3 ani de acum. Momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat”, a completat primarul Capitalei. Bucureștenii așteaptă zilnic anunțuri de la Termoenergetica prin care află că sute de blocuri vor rămâne fără apă caldă pentru mai multe zile, însă autoritățile nu pot face minuni, peste noapte.

ADVERTISEMENT