News

Mii de blocuri din Capitală au rămas fără încălzire și apă caldă de marți seară. Avarie majoră anunțată de Termoenergetica

Marți, 5 decembrie, de la orele serii, mii de blocuri din Capitală au rămas fără încălzire și apă caldă. Termoenergetica a anunțat o avarie majoră.
05.12.2023 | 21:37
Mii de blocuri din Capitala au ramas fara incalzire si apa calda de marti seara Avarie majora anuntata de Termoenergetica
Zeci de mii de locuitori din Capitală, fără încălzire și apă caldă de marți seară. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În seara de Moș Nicolae, mii de blocuri din Capitală au rămas fără încălzire și apă caldă. Compania Termoenergetica a anunțat o avarie majoră care va afecta zone extinse din sectoarele 2 și 3.

Zeci de mii de locuitori din Capitală, fără încălzire și apă caldă de marți seară

Mii de blocuri din București primesc, din această seară, apă caldă și căldură sub parametri, după o nouă avarie la o conductă magistrală a Termoenergetica, survenită după cea din urmă cu 24 de ore. Cele mai multe dintre locuințele afectate sunt în sectorul 2 și sectorul 3.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat transmis în cursul serii de marți, compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în zonele: Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei.

În plus, vor funcționa sub parametri normali zone din Sectorul 3. E vorba de Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu.

ADVERTISEMENT

Termoenergetica București spune că în următoarele ore se vor efectua manevrele de trecere a alimentării punctelor termice din Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, pe CTE Grozăvești.

Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei”, mai spune CMTEB.

ADVERTISEMENT

Care este termenul pentru reluarea furnizării căldurii și a apei calde

Teoretic, așteptarea bucureștenilor pentru a reprimi căldură nu va fi una de lungă durată. Termenul estimat pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării agentului termic este joi, ora 23.30.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce se vor finaliza lucrările, punctele termice urmează să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, mai spune Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

Reamintim că precedenta avarie în rețeaua de termoficare a avut loc luni. Peste 2.000 de blocuri au primit agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură.

ADVERTISEMENT
Tags: