Sport

Vicepremierul Sorin Grindeanu, reacție dură după incidentele de la România – Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România!”

Vicepremierul Sorin Grindeanu a avut o reacție dură după evenimentele neplăcute petrecute la meciul de hochei dintre România și Ungaria.
09.05.2022 | 21:25
Vicepremierul Sorin Grindeanu reactie dura dupa incidentele de la Romania  Ungaria Este o lipsa nerusinata de respect fata de Romania
Vicepremierul Sorin Grindeanu, reacție dură după incidentele de la România - Ungaria. Sursă foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

România a participat la Campionatul Mondial de hochei, de unde a retrogradat din Divizia I, iar la finalul meciului cu Ungaria, jucătorii s-au aliniat la mijlocul terenului și au cântat „imnul Ținutului Secuiesc”.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, reacție dură după incidentele de la România – Ungaria

Vicepremierul Sorin Grindeanu a avut o reacție dură pe contul personal de Facebook după momentul uluitor petrecut la Campionatul Mondial de hochei. Doar trei jucători din lotul României nu au cântat alături de colegii lor.

ADVERTISEMENT

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată.

Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. 

ADVERTISEMENT

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”.

„Cer FRH să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni!”

Comunicatul lui Sorin Grindeanu a continuat și cere Federației Române de Hochei, precum și Ministerului Tineretului și Sportului să ia măsuri pentru a-i sancționa dur pe jucătorii care și-au bătut joc de țara pe care o reprezintau la o competiție internațională.

ADVERTISEMENT

„Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil. 

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

ADVERTISEMENT

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a mai scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

De altfel, Tanczos Barna, ministrul Mediului, a fost surprins în tribune, îmbrăcat cu echipamentul naționalei Ungariei, stând alături de suporterii maghiari. De-a lungul timpului, Tanczos Barna a fost și președintele Federației Române de Hochei.

ADVERTISEMENT