News

Vicepreședintele SUA ar putea face o vizită la București, săptămâna viitoare. Care este motivul pentru care nu va veni Joe Biden / Update

Vicepreședintele SUA ar putea veni la București. Vizita ar putea avea loc peste câteva săptămâni, în contextul crizei din Ucraina. Ce se discută la Casa Albă.
04.03.2022 | 21:00
Vicepresedintele SUA ar putea face o vizita la Bucuresti saptamana viitoare Care este motivul pentru care nu va veni Joe Biden  Update
ADVERTISEMENT
04-03-2022
19:03

Kamala Harris, în România săptămâna viitoare

Publicaţia The Hill anunţă, citând surse din cadrul Casei Albe, că vicepreşesedintele SUA va face o vizită în România şi Polonia săptămâna viitoare.

Conform surselor, Kamala Harris va pleca din SUA către cele două ţări pe 9 martie şi va reveni 2 zile mai târziu.

Vicepreședintele Statelor Unite ar putea veni la noi în țară cât de curând. O astfel de vizită ar putea avea loc în câteva săptămâni, anunță surse oficiale de la Casa Albă.

Kamala Harris ar putea veni în România în câteva săptămâni

Sunt discuții intense despre o posibilă vizită a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, la București, dar și în Varșovia.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar putea avea în următoarele zile sau săptămâni, în contextul războiului din Ucraina, după ce armata rusă, la ordinele lui Vladimir Putin, a intrat pe teritoriul acesteia.

Este vorba despre dorința Stetelor Unite de a-și arăta solidaritatea cu Ucraina, scrie publicația The Hill, care citează oficiali americani.

ADVERTISEMENT

Care este motivul pentru care nu vine Joe Biden în România sau Polonia

Ce presupune, mai exact, această vizită este ca vicepreședintele Kamala Harris să viziteze trupele staționate în România. De asemenea, este posibil ca ea să meargă inclusiv la granița cu Ucraina.

Nu este vorba în niciun caz despre o vizită a președintelui SUA, Joe Biden, pentru că efortul logistic ar fi prea mare, în timp ce vicepreședintele ar putea fi mai ușor de protejat și de ascuns.

ADVERTISEMENT

„O vizită prezidențială este o provocare logistică mai grea”, a spus sursa citată.

În același timp, sursa citată a mai transmis și că Kamala Harris este foarte implicată în acest demers și este hotărâtă să le transmită partenerilor și aliaților sprijinul SUA pentru ei.

Harris a fost „profund implicat în angajamentul administrației cu aliații și partenerii”, mai arată sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Totuși, biroul vicepreședintelui SUA a refuzat să comenteze viitoarele călătorii ale acesteia, astfel că informația nu a fost încă confirmată și la nivel oficial.

Reamintim și faptul că, în cursul acestei săptămâni, vicepreședintele a avut discuții cu prim-ministrul Poloniei și cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, despre răspunsul la invazia Ucrainei.

„Vă puteți aștepta ca vicepreședintele să continue să se angajeze cu aliații și partenerii în aceste probleme”, a mai spus oficialul citat anterior.

ADVERTISEMENT