Sport

Victor Angelescu a făcut marele anunț! Când ar putea juca Rapid primul meci pe noul stadion din Giulești. Exclusiv

Victor Angelescu, patronul clubului Rapid, a dezvăluit, în exclusivitate, pentru FANATIK, când ar putea juca formația alb-vișinie pe noul stadion din Giulești.
06.01.2022 | 13:30
Victor Angelescu a facut marele anunt Cand ar putea juca Rapid primul meci pe noul stadion din Giulesti Exclusiv
Victor Angelescu, patronul clubului Rapid, a dezvăluit, în exclusivitate, pentru FANATIK, când ar putea juca formația alb-vișinie pe noul stadion din Giulești
ADVERTISEMENT

Zilele trecute, a avut loc predarea noului stadion din Giulești către Clubul Sportiv Rapid, după mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor.

Victor Angelescu a anunțat când ar putea juca Rapid primul meci pe noul stadion din Giulești

Omul de afaceri susține că cei de la Clubul Sportiv Rapid vor trimite, cât de curând, cererile pentru obţinerea tuturor avizelor de funcţionare a stadionului.

ADVERTISEMENT

Totodată, patronul Rapidului este de părere că Rapid va putea juca primul sau al doilea meci de acasă pe noua arenă din Giulești.

„Stadionul abia a fost predat. Am avut o discuție cu cei de la Clubul Sportiv, iar săptămâna asta, săptămâna viitoare, vor depune cererile pentru avize și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Acum, vom vedea în cât timp se va putea juca. Nici ei nu știu exact, am vorbit. Vom vedea, facem tot posibilul să jucăm cât mai repede.

Sper să jucăm, dacă nu în primul meci, în al doilea meci de acasă”, a declarat Victor Angelescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Primul meci, din acest an, pe care Rapid îl va disputa acasă, va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie, contra celor de la UTA Arad. În timp ce al doilea meci este programat sâmbătă, 12 februarie, împotriva covăsnenilor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Noul stadion „Rapid” va putea găzdui peste 14.000 de spectatori

Noua arenă din Giulești are o suprafață de 40.522 mp și va putea găzdui 14.050 de spectatori. Aceasta beneficiază de 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. Totodată, stadionul va putea fi omologat UEFA categoria 4.

ADVERTISEMENT

Pe lângă terenul de fotbal, stadionul este dotat cu săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism.

În plus, arena va pune la dispoziția sportivilor spaţii de cazare, vestiare şi camere de recuperare, cabinet medical, dar și zonă de testare antidoping.

Spectatorii vor avea la dispoziție magazine și zonă de mâncare, iar persoanele cu dizabilități vor beneficia de 75 de locuri special amenajate.

Ridicarea noului stadion din Giulești a costat 185.333.607.39 lei, aproximativ 37.5 milioane de euro.

  • 7 este locul ocupat de Rapid în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT