Sport

Victor Pițurcă a analizat la sânge Superliga: „FCSB e campioană!” Ce spune despre Dan Petrescu și Rapid

Victor Pițurcă o declară deja pe FCSB campioană și a găsit motivul pentru care Rapid nu este constantă în rezultate. Cu cine îl compară pe Dan Petrescu.
10.04.2024 | 23:27
Victor Piturca a analizat la sange Superliga FCSB e campioana Ce spune despre Dan Petrescu si Rapid
Victor Pițurcă îl vede pe Dan Petrescu ca pe un Ferguson de România. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al naționalei, Victor Pițurcă, nu a mai antrenat din ianuarie 2020. Fostul atacant al Stelei a semnat la acea vreme, în septembrie 2019, cu Universitatea Craiova. Însă, după doar patru luni a demisionat.

Pițurcă este  nemulțumit de nivelul întrecerii interne

S-au făcut mai bine de patru ani de când Victor Pițurcă nu a mai ocupat o funcție oficială în lumea fotbalului. Fin analist, fostul tehnician a comentat starea fotbalului autohton, mai exact întrecerea internă, SuperLiga României.

ADVERTISEMENT

Antrenorul naționalei de la Euro 2008 consideră că prima divizie fotbalistică din România este la un nivel scăzut în acest moment. Victor Pițurcă a punctat și faptul că FCSB este deja campioană în privința sa.

“Campionatul e slab, slab. FCSB a fost echipa cea mai constantă în acest sezon și de asta a și ieșit campioană”, a declarat fostul selecíoner, Victor Pițurcă, conform celor de la sport.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, Ferguson de România!

Același Victor Pițurcă a continuat să analizeze situația celor de la CFR Cluj. În urmă cu o săptămână, Adrian Mutu și-a dat demisia de la CFR Cluj. Ulterior s-a aflat că în locul acestuia urmează să revină pe banca clujenilor Dan Petrescu.

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, crede că Dan Petrescu ar fi trebuit să fie un Feguson al campionatului românesc pentru trupa clujeană. Pițurcă și-a motivat declarația prin performanțele avute de către Petrescu la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

“Dan Petrescu trebuia să fie un Ferguson al campionatului nostru, al CFR-ului. Normal și logic era ca Dan Petrescu să antreneze 20 de ani CFR-ul pentru performanțele pe care le-a realizat, el e născut ca antrenor pentru CFR”, a punctat Pițurcă.

Câștigătorul Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, Victor Pițurcă, a disecat și situația de la Rapid. Ex-selecționerul a găsit motivul rezultatelor inconstante de la Rapid. Pițurcă este de părere că Dan Șucu a adus jucători fără forță la Rapid.

ADVERTISEMENT

“Nu văd un jucător foarte, foarte valoros la Rapid. Au fost aduși jucători lipsiți de forță, fără forță, care iata că joacă un meci bine și patru prost”, este de părere fostul antrenor al naționalei. Altfel, Victor Pițurcă a vorbit și despre cum se menține în formă la vârsta de 68 de ani. Mai mult, Victor Pițurcă se antrenează alături de un fost rival, Cristi Borcea: “De obicei merg și cu el de două ori pe săptămână. Borcea lucrează, lucrează în fiecare zi la sală”.

ADVERTISEMENT