News

Video. ANPC a închis hotelul unui fost ministru și mai multe restaurante din Poiana Brașov. Ce au găsit inspectorii

Protecția Consumatorului a făcut mai multe controale în Brașov care s-au soldat cu închiderea temporară a unui hotel și a mai multor restaurante.
30.12.2022 | 19:20
Video ANPC a inchis hotelul unui fost ministru si mai multe restaurante din Poiana Brasov Ce au gasit inspectorii
Mai multe unități comerciale din Poiana Brașov au fost închise temporar Foto: Captură ecran Observator News
ADVERTISEMENT

Una dintre unitățile închise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este hotelul Miraj din Poiana Brașov, deținut de familia fostului ministru Constantin Niță.

Inspectorii ANPC au închis temporar mai multe afaceri din Poiana Brașov

Inspectorii ANPC au luat decizia de a închide hotelul până la remedierea problemelor, după ce au identificat mai multe deficiențe în timpul controlului de miercuri.

ADVERTISEMENT

Hotelul Miraj este deținut de familia fostului lider PSD Constantin Niță, fost ministru al Energiei, prin intermediul companiei Poiana Aluniș. Silvia Niță, soția fostului demnitar, deține 86% din acțiunile firmei care administrează hotelul, în timp ce restul de 14% sunt deținute de firma UPRUC POL SA Făgăraș, care este controlată, la rândul său, de familia Niță, scrie publicația BizBrașov.

Inspectorii au dat și o amendă de 5.000 de lei pentru servicii de cazare care pot pune în pericol viața, sănătatea și interesele economice ale consumatorilor.

ADVERTISEMENT

“Am găsit lucrurile, probabil, încremenite în timp. Una dintre cele mai importante situaţii ce pun sub semnul întrebării cel puţin activitatea inclusiv a colegilor noştri, din regiunea Braşov, este faptul că în 2013, în urmă cu 10 ani, au avut ultimul control”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC pentru Observator News.

Nereguli la restaurante

Protecția Consumatorului a închis și mai multe unități de alimentație publică din Poiana Brașov, după ce inspectorii au găsit nereguli în bucătării.

ADVERTISEMENT

Carne expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereți sunt doar câteva dintre problemele găsite de inspectorii ANPC în urma unui control.

Controlul a vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri. La toate unitățile care a fost suspendată activitatea, ANPC a afișat anunțuri, prin care clienții sunt atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.

ADVERTISEMENT

„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a mai spus Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT
Tags: