News

Video. Carnagiu în timpul procesiunii de Paște, în Brazilia. Mai mulți morți și răniți, după ce un autobuz a intrat într-o mulțime de oameni

Tragedie în timpul procesiunii de Paște, în Brazilia. Un autobuz a intrat în oameni. Șoferul a fugit de la fața locului.
01.04.2024 | 12:55
Video Carnagiu in timpul procesiunii de Paste in Brazilia Mai multi morti si raniti dupa ce un autobuz a intrat intro multime de oameni
Carnagiu în timpul procesiunii de Paște, în Brazilia. colaj Fanatik/ foto captură X
ADVERTISEMENT

O adevărată tragedie a avut loc în timpul procesiunii de Paște, în Brazilia. Mai mulți oameni au murit, iar alți 20 sunt răniți. Totul s-a produs în urma unui incident dramatic, după ce un autobuz a intrat în mulțimea de oameni.

Carnagiu în timpul procesiunii de Paște, în Brazilia. Un autobuz a intrat în oameni

Carnagiul, petrecut chiar de sărbătorile pascale catolice, a avut loc în statul Pernambuco, în nord-estul Braziliei. Scenele cumplite au fost surprinse în imagini de cei prezenți la fața locului. Se poate observa cum autobuzul intră în procesiunea respectivă, în timp ce credincioșii se aud țipând.

ADVERTISEMENT

Autocarul a coborât o stradă în pantă, având mare viteză, iar ulterior a izbit victimele. Potrivit autorităților, din primele date rezultă că cel puțin patru persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite.

„Mă gândesc la credincioşii şi la familiile victimelor accidentului care a avut loc în timpul procesiunii de la Jaboatao, care a provocat moartea a cel puţin patru persoane”, a transmis guvernatoarea statului, Raquel Lyra, potrivit News.ro, care citează AFP.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Brazilia, șoferul mijlocului de transport în comun a fugit de la fața locului. El este căutat de polițiști. „Poliţia este în acţiune pentru a ancheta şi a-i pedepsi pe vinovaţi”, a adăugat Raquel Lyra.

Deocamdată, circumstanțele în care autobuzul a ajuns să lovească oamenii sunt neclare. Însă, martorii spun că autovehiculul ar fi rămas fără frâne. Urmează ca cercetările să stabilească, în mod exact, cum s-a produs evenimentul nefericit.

ADVERTISEMENT

„O tragedie tocmai a avut loc, un lucru incredibil, foarte trist. Eram în procesiune de la Biserica Salvării Eterne. Erau mulţi oameni, copii, bătrâni. Au lăsat să treacă autobuzul care şi-a pierdut frânele şi care a răsturnat mulţi oameni”, a transmis un martor, potrivit sursei citate.

45 de oameni au murit, după ce un autobuz s-a prăbușit în Africa de Sud

Cu doar câteva zile în urmă, o altă tragedie a avut loc în Africa de Sud. Un autocar în care se aflau 46 de oameni, care ar fi trebuit să ajungă la o slujbă organizată în prima zi a Paștelui Catolic, a căzut de pe un pod.

ADVERTISEMENT

A fost cuprins de un incendiu, 45 de persoane decedând în chinuri groaznice. Un singur supraviețuitor a fost găsit de echipajele de căutare, fiind vorba de un copil de 8 ani. Accidentul s-a produs în districtul Waterberg din Limpopo.

 

ADVERTISEMENT
Tags: