News

Tragedie rutieră: peste 30 de morți și 10 răniți după ce un autobuz a căzut de pe un pod, în Mali

Peste 30 de morți și 10 răniți raportați într-o tragedie rutieră petrecută în Mali, acolo unde un autobuz a căzut de pe un pod.
28.02.2024 | 08:47
Tragedie rutiera peste 30 de morti si 10 raniti dupa ce un autobuz a cazut de pe un pod in Mali
Peste 30 de morți și 10 răniți după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Tragedia rutieră, raportată în Mali. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O tragedie rutieră a fost raportată marți, 27 februarie, în statul Mali din vestul Africii: peste 30 de morți și 10 răniți după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Care a fost cauza accidentului.

Peste 30 de morți și 10 răniți după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Tragedia rutieră, raportată în Mali

Din informațiile oficiale transmise de Ministerul Transporturilor din Mali reiese că bilanțul victimelor evenimentului este unul terifiant: 31 de persoane şi-au pierdut viața și 10 au fost rănite, dintre care unele grav.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a petrecut în momentul în care un autobuz care transporta călători spre Burkina Faso a căzut de pe un pod, marţi, în sud-estul Mali, notează AP News, citând surse oficiale locale.

Printre victime se numără atât cetăţeni din Mali, cât şi din alte regiuni din Africa de Vest. Drama de pe șoseaua din statul african s-a produs în jurul orei 17.00 (locală) pe podul care traversează râul Bagoe pe Drumul Naţional 7, pe tronsonul Niena-Koumantou, a precizat ministerul.

ADVERTISEMENT

Un autobuz care transporta malieni şi cetăţeni din subregiune, care pleca din Kenieba spre Burkina Faso, s-a răsturnat de pe pod. Cauza probabilă este lipsa de control a şoferului asupra vehiculului”, se arată într-un comunicat oficial.

În statul din vestul Africii, astfel de accidente tragice sunt, din păcate, destul de frecvente. În urmă cu doar o săptămână, un alt accident s-a soldat cu 15 morţi şi 46 de răniţi, în centrul ţării. Atunci, a avut loc ciocnirea unui autobuz cu un camion de marfă.

ADVERTISEMENT

Accident cu peste 40 de morți, în Mali, acum trei ani

În acest stat, accidentele rutiere sunt frecvente. Se întâmpla asta din cauze generate, în principal, de starea proastă a drumurilor şi a vehiculelor, precum şi de neatenţia şoferilor.

Pe 3 august 2021, 41 de oameni au murit și 33 au fost răniți după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier. Tragedia a avut loc la 20 de kilometri de oraşul Segou. Autobuzul s-a ciocnit cu un camion care transporta produse agricole.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, în statele din Africa se înregistrează un sfert din decesele din trafic din lume, în ciuda faptului că aceste continent are abia 2% din flota de vehicule a lumii, arată datele ONU în 2023.

ADVERTISEMENT