News

Un autobuz plin cu pasageri s-a prăbușit de pe un pod, în Africa de Sud. 45 de oameni au murit, un copil este singurul supraviețuitor

Un autobuz plin cu 46 de pasageri s-a prăbușit de pe un pod, în Africa de Sud. Un copil de 8 ani este singurul supraviețuitor.
28.03.2024 | 23:44
Un autobuz plin cu pasageri sa prabusit de pe un pod in Africa de Sud 45 de oameni au murit un copil este singurul supravietuitor
Un autobuz plin cu pasageri s-a prăbușit de pe un pod, în Africa de Sud. colaj Fanatik/ Foto Limpopo Department of Transport and Community Safety
ADVERTISEMENT

Eveniment dramatic, în nord-estul Africii de Sud, unde un autobuz plin cu pasageri s-a prăbușit de pe un pod, iar apoi a fost cuprins de un incendiu. 46 de oameni se aflau în interior, iar dintre aceștia, unul singur a supraviețuit.

Accident cumplit în Africa de Sud. Un autobuz s-a prăbușit de pe un pod

Accidentul rutier grav s-a produs, joi, 28 martie, pe R518, în districtul Waterberg din Limpopo. Autocarul în care se aflau 46 de persoane, inclusiv șoferul, se deplasa din Botswana în Limpopo, iar oamenii urmau să ajungă la o slujbă, organizată în prima zi a Paștelui Catolic.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări, se pare că șoferul ar fi pierdut controlul asupra volanului, din motive încă necunoscute. În acel moment, mijlocul de transport în comun a căzut de pe pod, de la circa 50 de metri și a ajuns într-o râpă.

„Şoferul a pierdut controlul mașinii şi a lovit barierele de securitate pe pod. Autobuzul a căzut de pe pod şi a lovit solul, unde a luat foc. Incidentul s-a soldat cu moartea a 45 de persoane”, a anunțat Ministerul Transportului.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autocarul a luat foc, notează Sky News. 45 de persoane au murit, singurul supraviețuitor fiind un copil de 8 ani. Minorul a scăpat cu viață ca prin minune, însă a suferit numeroase leziuni. A fost găsit de autorități și transportat la spital.

„Unele cadavre sunt de nerecunoscut”

Căutările la fața locului sunt încă în desfășurare. Potrivit oamenilor legii, imaginile sunt șocante. „Unele cadavre sunt de nerecunoscut, altele sunt blocate sub epavă, iar altele sunt împăştiate la faţa locului”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Cu doar o zi în urmă, un alt accident teribil de autocar a avut loc în Germania. Cinci oameni au murit și alte 20 de persoane au fost rănite, după ce autobuzul în care se aflau s-a răsturnat pe o autostradă din apropiere de Leipzig.

În total, 53 de pasageri și doi șoferi se aflau în vehicul. Autocarul mergea spre München, iar tragedia s-a produs între Wiedemar și Schkeuditzer Kreuz. Mai multe ambulanțe și elicoptere au fost solicitate în zona respectivă, pentru a prelua răniții.

ADVERTISEMENT

În urma tragediei, ministrul Transporturilor a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor celor morți. „Gândurile mele sunt la rudele celor decedaţi și la persoanele rănite. Aș dori să le mulțumesc numeroaselor servicii de urgență de la fața locului care au oferit ajutor rapid”, a spus Martin Dulig.

 

 

ADVERTISEMENT