News

Video. Droguri ascunse în încălțăminte și arme albe, depistate la Balul bobocilor, în Vâlcea

Incident grav la balul bobocilor desfășurat la un liceu din Vâlcea, acolo unde jandarmii au depistat tineri cu droguri și arme albe.
27.11.2023 | 10:40
Video Droguri ascunse in incaltaminte si arme albe depistate la Balul bobocilor in Valcea
Tineri depistați cu droguri și arme albe la balul bobocilor, într-un liceu din Vâlcea
ADVERTISEMENT

Jandarmii prezenți în inspecție la balul bobocilor desfășurat la un liceu din municipiul Vâlcea au avut parte de surprize uriașe. Oamenii legii au depistat tineri cu droguri și arme albe asupra lor.

Tineri depistați cu droguri și arme albe la balul bobocilor, într-un liceu din Vâlcea

Problema consumului de droguri printre tineri continuă să mențină capul de afiș în țara noastră. Luna trecută, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a stabilit problema consumului de droguri ca fiind un ”risc major la adresa siguranței naționale”.

ADVERTISEMENT

Între timp, tinerii continuă să-și facă de cap încă de la cea mai fragedă vârstă. În acest weekend, mai mulți tineri au fost prinși de jandarmii vâlceni cu substanțe interzise și arme albe la un bal al bobocilor organizat la un restaurant din Râmnicu Vâlcea.

Elevii au adoptat strategii ingenioase pentru a ascunde substanțele și armele. Puși să explice ce fac cu acest droguri, tinerii au spus că ele sunt destinate consumului propriu.

ADVERTISEMENT


”În seara de sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în cadrul evenimentului Balul Bobocilor organizat la un restaurant din municipiul Râmnicu Vâlcea, jandarmii au intervenit pentru a gestiona o situație delicată ce implica doi tineri surprinși în posesia unor substanțe interzise și obiecte periculoase.

Pe parcursul evenimentului, doi tineri au atras atenția autorităților manifestând un comportament suspect. Jandarmii vâlceni i-au legitimat pentru a evalua situația și pentru a stabili motivele comportamentului lor.

ADVERTISEMENT

În urma controlului corporal preventiv efectuat, s-a constatat că unul dintre tineri purta asupra sa, ascunse în încălțăminte, substanțe suspecte, presupuse a fi interzise de legislația în vigoare. Cei doi tineri au declarat că aceste substanțe, cunoscute stradal sub denumirea de Cristale, erau destinate consumului propriu”, au precizat reprezentanții IJJ Vâlcea.

Cuțite și spray-uri lacrimogene depistate asupra copiilor

La același eveniment, în urma controalelor, jandarmii au mai descoperit alți doi tineri cu arme albe asupra lor. E vorba de un cuțit cu lamă pliabilă și un spray lacrimogen.

ADVERTISEMENT

Într-un alt punct al evenimentului, jandarmii au descoperit asupra altor doi tineri cu vârste de 19, respectiv 21 de ani, un cuțit cu lamă pliabilă și un spray lacrimogen, obiecte periculoase care erau ingenios ascunse în interiorul hainelor. Documentele întocmite în urma intervenției, împreună cu substanțele interzise și obiectele periculoase, vor fi predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor”, au mai transmis jandarmii.

ADVERTISEMENT
Tags: