News

Marcel Ciolacu anunță modificări legislative în lupta cu drogurile. Pedepse pentru tinerii depistați pozitiv

Premierul Marcel Ciolacu anunță, în debut de an școlar, modificări legislative în lupta cu drogurile. Cum ar putea fi pedepsiți tinerii depistați pozitiv.
11.09.2023 | 13:19
Marcel Ciolacu anunta modificari legislative in lupta cu drogurile Pedepse pentru tinerii depistati pozitiv
Premierul Marcel Ciolacu anunță modificări legislative în lupta cu de drogurile. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Prezent luni, 11 septembrie 2023, la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Bucureşti, premierul Marcel Ciolacu a anunțat modificări legislative în lupta cu drogurile.

Premierul Marcel Ciolacu anunță modificări legislative în lupta cu de drogurile

La fel ca președintele Klaus Iohannis, și șeful Guvernului a adus în discuție această problemă tot mai accentuată din țara noastră. Primul-ministru spune că nu vor fi luate măsuri de testare în masă a elevilor. În schimb, vor exista modificări legislative importante.

ADVERTISEMENT

Astfel, părinții care doresc testarea copiilor lor ar putea beneficia de acest lucru pe banii statului. ”Cred că printre primele vizite, după ce am fost învestit prim-ministru, au fost la Ministerul Educaţiei şi încă de atunci au fost printre primele semnale pe care le-am primit din funcţia de prim-ministru de la statul român.

Ce pot să vă spun foarte clar este că există o coordonare în acest moment şi cu ministrul Justiţiei şi cu ministrul de Interne. Am văzut şi azi dimineaţă anunţul Preşedintelui României de a intra cu anumite măsuri în CSAT.

ADVERTISEMENT

Se vor lua măsuri drastice. Şi la intrare părinții prima întrebare pe care mi-au pus-o a fost ce facem cu drogurile. Nu cred în testări în masă, dar am zis că venim cu modificări legislative astfel încât dacă un părinte doreşte ca şi copilul să fie testat, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la școala din Capitală.

Pedepse pentru tinerii depistați pozitiv la consumul de droguri

Marcel Ciolacu a mai vorbit de o altă măsură luată în calcul de autorități pentru a descuraja consumul de droguri. Astfel, acesta spune că tinerii între 16 şi 18 ani, dacă sunt depistați pozitivi la consumul de droguri, ar putea să își piardă dreptul de a-și mai lua permisul de la vârsta de 18 ani.

ADVERTISEMENT

”Vor fi şi modificări, cum sunt cele cu permisele de conducere o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit, poate găsim şi la tinerii între 16 şi 18 ani dacă sunt depistaţi la anumite testări pozitiv în ceea ce priveşte drogurile să nu aibă voie să îşi ia permisul de la 18 ani.

Poate se gândesc de două ori mai bine atunci când vor să experimenteze acest lucru cu adevărat. Statul e dator ca în perioada următoare să acţioneze mult mai drastic și mult mai coordonat”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, tot luni, Klaus Iohannis a anunțat, la deschiderea noului an școlar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei ședințe CSAT.

ADVERTISEMENT