News

Video. Florin Cîțu, victima hackerilor de la KillNet. Liberalul, transformat în personaj feminin din Baywatch. Încă un site românesc atacat

După mai multe site-uri din România, și o personalitate publică internă devine victima hackerilor de la KillNet. Florin Cîțu a fost transformat în personaj feminin din Baywatch. Parodia video a ajuns în online.
02.05.2022 | 22:11
Video Florin Citu victima hackerilor de la KillNet Liberalul transformat in personaj feminin din Baywatch Inca un site romanesc atacat
Hackerii Killnet se răzbună pe Florin Cîțu. Liderul Senatului, transformat în personaj feminin din Baywatch. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luni, într-o declarație făcută în fața presei, Florin Cîțu i-a ironizat pe hackerii pro-ruși de la KillNet pentru că aceștia l-au confundat cu liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Hackerii Killnet se răzbună pe Florin Cîțu. Liderul Senatului, transformat în personaj feminin din Baywatch

Fostul premier a fost întrebat despre valul de atacuri cibernetice din ultimele zile, revendicate de gruparea rusă KillNet. Cîțu nu s-a lăsat impresionat, ba dimpotrivă, i-a luat la rost pe pirații online-ului.

ADVERTISEMENT

”În primul rând nu știu ce hakeri sunt ăia care nu știu cine este președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților. Dar, trecem peste asta.

În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat (n.r. al hackerilor) e bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect, dar să îi greșești funcția. Cred că mai ușor îi greșeai funcția decât să greșești invers.

ADVERTISEMENT

Un simplu search pe Wikipedia și găseai cine e președintele Senatului. Sunt mai multe semne de întrebare acolo”, a spus liberalul.

La câteva ore după această declarație, a venit și replica grupării de hackeri. Sub forma unui clip trucat, Cîțu e prezentat ca Pamela Anderson în Baywatch, alergând sau pozând provocator, în bikini, pe o plajă însorită.

ADVERTISEMENT

”Don’t be offended Florin Cîțu – Nu te simți ofensat, Florin Cîțu”, i-au transmis hackerii fostului premier. Aceștia au adăugat postării un link către articolul din presa românească în care se prezenta reacția lui Cîțu.

Încă un site românesc a fost atacat

Între timp, un alt site din România a fost atacat de hackeri. De la ora 18.00, site-ul de știri HotNews.ro a fost inaccesibil. Acesta și-a revenit în jurul orei 22.00.

ADVERTISEMENT

”În aceste momente, site-ul HotNews.ro este ținta unui atac cibernetic și nu poate fi accesat complet. Sperăm să revenim online cât mai curând!”, au scris reprezentanții portalului, pe Facebook, notează Libertatea.

Deocamdată, nu se ştie exact natura atacului sau cine sunt autorii acestuia. Sunt șanse mari ca în spatele atacului să se afle hackerii ruși ai grupării KillNet.

ADVERTISEMENT