News

Incendiu puternic la un complex rezidențial din nordul Capitalei. Două mașini au luat foc în parcare

Luni după-amiază, în complexul rezidențial Cosmopolis din Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, a avut loc un incendiu devastator.
21.08.2023 | 22:37
Incendiu puternic la un complex rezidential din nordul Capitalei Doua masini au luat foc in parcare
Incendiu devastator la complexul rezidențial Cosmopolis din Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Un puternic incendiu a cuprins, luni după-amiază, două autoturisme în complexul rezidențial Cosmopolis, situat în localitatea Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov. Autoritățile au fost alertate prin intermediul numărului de urgență 112, iar pompierii au intervenit rapid pentru a stinge flăcările, dar pagubele materiale sunt semnificative.

Incendiu devastator în complexul Cosmopolis

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută, însă echipajele de pompieri au demarat o anchetă amănunțită pentru a stabili originea și circumstanțele care au condus la această situație tragică. Din fericire, în urma incendiului nu au fost înregistrate victime umane.

ADVERTISEMENT

Un puternic incendiu a izbucnit, zilele trecute, la un depozit situat în localitatea Glina, pe Șoseaua Libertății, din județul Ilfov, generând o amplă intervenție din partea autorităților.

Pompierii au fost alertați de urgență și au acționat prompt pentru a controla și stinge flăcările violente care au afectat depozitul ce găzduia mase plastice și carton. Acest eveniment a generat o cantitate semnificativă de fum dens, ce a dus la emisia unui mesaj de avertizare și informare prin sistemul RoAlert către populație.

ADVERTISEMENT

Încă un incendiu în județul Ilfov

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov, incendiul s-a soldat cu pagube semnificative în depozitul cu o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Chiar dacă flăcările au fost stăpânite și incendiul a fost localizat, pompieri au depus eforturi uriașe ca să-l stingă. Echipele de intervenție au avut de înfruntat provocarea degajării intense de fum, însă autoritățile asigură că riscul de propagare a focului la alte zone este sub control.

ADVERTISEMENT

Două autocamioane aflate în imediata apropiere a halei au fost de asemenea implicate în incident, dar, din fericire, nu au fost raportate victime umane.

Cu toate acestea, fumul toxic emis în timpul incendiului a declanșat o avertizare din partea autorităților către populație, prin intermediul sistemului RoAlert, cu scopul de a proteja cetățenii și de a oferi informații precise despre situație.

ADVERTISEMENT

“Au fost afectate și două autocamioane aflate în imediata apropiere a halei. Nu sunt victime. Depozitul are o suprafață de 500 metri pătrați. Incendiul este localizat”, au precizat reprezentanții ISU.

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: