News

Incendiu puternic în București. 17 proprietăți au fost afectate, 4 persoane au primit îngrjiri medicale. Update

Incendiu puternic în București, izbucnit miercuri. Din primele informații, trei case sunt cuprinse de flăcările devastatoare.
26.07.2023 | 16:49
Incendiu puternic în București. Sursa foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT
26-07-2023
18:37

Pompierii acționează pentru stingerea micilor focare

La această oră, pompierii încă acționează pentru stingerea focului. Situația este sub control, fiind vorba de mici focare, conform reprezentanților ISU București Ilfov.

„Acționăm în continuare la lichidarea micilor focare. Din acest moment rămân la fața locului 2 autospeciale de stingere pentru supraveghere”, au transmis pompierii bucureșteni.

Incendiul a izbucnit, miercuri, la trei case aflate în zona Piața Muncii. Focul s-a extins cu rapiditate la o a patra locuință. De asemenea, în urma evenimentului, au fost afectate 17 locuințe. 

 

26-07-2023
16:08

Patru oameni au avut nevoie de îngrjiri medicale în urma incendiului din Sectorul 3

Noi informații cu privire la incendiul produs, miercuri după-amiază, în Sectorul 3 din București. Numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrjiri medicale a ajuns la patru.

„O persoană cu arsuri superficiale la membrele inferioare, transportată la spital, o persoană expusă la fum, o persoană cu puseu hipertensiv și o persoană cu o plagă tăiată la unul din membrele superioare”, au transmis pompierii.

În urma evenimentului, au fost afectate 17 proprietăți și o suprafață totală de circa 700 mp. „În acest moment dispozitivul este redimensionat: la locul evenimentului rămân 8 autospeciale de stingere.”, adaugă ISU.

26-07-2023
14:07

ISU București-Ilfov: „Incendiul a fost localizat”

Din fericire, incendiul puternic izbucnit miercuri în Sectorul 3 al Capitalei a fost localizat. Pompierii sting flăcările care amenințau să se extindă.

„În acest moment incendiul este localizat, acționăm în continuare pentru lichidare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Amintim că trei case au fost cuprinse de foc în această după-amiază. Ulterior, flăcările s-au extins la o a patra locuință și amenințau și un bloc aflat în zona respectivă.

26-07-2023
13:49

Flăcările s-au extins. Locuitorii dintr-un bloc au fost evacuați

Potrivit noilor informații, se pare că incendiul s-a extins și la o a patra casă, aflată în apropierea celor trei care au fost cuprinse de foc inițial. Mai mult, în zona cu pricina se află și un bloc de locuințe. Oamenii au fost evacuați, existând pericolul ca flăcările să se propage.

Conform reprezentanților ISU București Ilfov, încă o persoană a avut nevoie de asistență medicală. Incendiul nu a fost localizat nici până acum, manifestându-se pe o suprafață de circa 700 mp.

„Până în acest moment au fost asistate medical 3 persoane (o persoana cu arsuri superficiale la membrele inferioare, transportata la spital, o persoana expusa la fum și o persoana cu puseu hipertensiv)”, precizează ISU.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, în zona Piața Muncii din Capitală. Trei case au fost cuprinse de flăcări, în urmă cu puțin  timp. Incendiul se manifestă la acoperișul locuințelor, potrivit reprezentanților ISU.

Incendiu puternic în București. Trei case sunt afectate

Inițial, la fața locului au fost solicitate 12 echipaje de stingere ale pompierilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de decarcere, dar și trei ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs pe intrarea Sectorului din mun. București. Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului a 3 case.”, au anunțat, miercuri, reprezentanții ISU București Ilfov.

Ulterior, forțele pompierilor au fost suplimentate. La fața locului au fost alertate 20 de autospeciale de stingere, 4 echipaje SABIF și 8 ambulante SMURD. Se pare că două persoane au nevoie de îngrjiri medicale, una dintre acestea suferind arsuri la o mână.

ADVERTISEMENT

O altă persoană a fost intoxicată cu fum. „Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului a 3 case. Până în acest moment au fost evacuate 2 persoane, 2 persoane solicită îngrijiri medicale (una din cele doua persoane prezintă arsuri la nivelul membrului inferior, iar cea de-a doua intoxicată cu fum).” a transmis ISU București-Ilfov.

Există riscul extinderii și la alte locuințe

Pompierii luptă cu flăcările puternice care amenință că se vor extinde și la alte locuințe din zona respectivă. De asemenea, un arbore a fost cuprins de foc din cauza vântului care se manifestă cu putere.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, incendiul nu a fost localizat. „În acest moment se lucrează la localizarea incendiului. Misiunea este în dinamică, revenim cu date.”, adaugă ISU București-Ilfov.

Salvatorii spun că intervenția este îngreunată din cauza dificultății pe care au întâmpinat-o atunci când au ajuns cu autospecialele în zonă. Se pare că accesul se realizează cu greu, deoarece în zona respectivă străduțele sunt foarte înguste. „Accesul autospecialelor se realizează cu dificultate.”, precizează ISU.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se cunoaște cauza izucnirii incendiului devastator. Cert este că pompierii încă luptă pentru localizarea lui, încercând totodată să prevină propagarea flăcărilor și la celelalte case.

ADVERTISEMENT